Bor és ruccola
sponsored links
Néha a legegyszerûbb dolgok okozzák a legtöbb fejtörést: bár nem vagyok borszakértõ, már egészen jó érzékkel párosítok borokat pl. húsételekhez vagy desszertekhez, tegnap mégis megakadtam: mit igyunk a ruccolához?
Megnehezítette a választást, hogy a tésztán a salátán és a parmezánon kívül csak olívaolaj és némi csili volt - a másik probléma pedig az, hogy milyen bor volt otthon, de ettõl elvonatkoztatva azért szerettem volna utánajárni, mi lenne igazán jó.
SMS-ben indítottam el a körkérdést, de gasztronómiában jártas barátaim vagy tanácstalanok voltak e kérdésben, vagy nem voltak elérhetõk. Viszont szórakoztató megfejtések érkeztek a Fõzdefesztrõl, a sörpárti körökbõl.
Mivel úgy gondoltam, hogy mindenképpen fehér bor illene hozzá, az egyetlen fellelhetõ palack chardonnay került az asztalra.
Ma érkezett végre egy szakértõ javaslat Nyulasi Gábriel Istvántól (Az Ihatóbb Magyarországért): "könnyed de mégis markánsan ásványos fehér boritalt, mondjuk egy 2009-es Szászi Olaszrizlinget" javasolt - hát legalább a színével nem lõttem mellé...