Panch phoran, a fûszerkeverék
sponsored links
Szuperjó nyári napok vannak már, csak kár, hogy hétvégére döglik meg. Azért egyre több a teraszos reggeli és késõebéd. Én meg egyre többet készítek indiait...vagy hasonlót, egy biztos az indiai nem egyenlõ a curryvel, egyre jobb recepteket találok és merítek ihletet.
Ami nálunk a paprika,só,bors,kömény és hagyma, fokhagyma. Az az indai konyhában, ahogy olvasgatok úgy látom a következõek: gyömbér, koriander, sáfrány, chili, és fokhagyma.
Van egy baromi jó fûszerkeverékük is: PANCH PHORAN, amit otthon is pikk pakk össze lehet dobni. Kell hozzá: fekete hagymamag, édesköménymag, görögszénamag, római kömény és koriander mag. Õrölve szerintem sokkal kellemesebb a fogyasztása, mert így elkerülhetõ ha egy egész fûszerre harap rá az ember, nem telíti el perceken keresztül az az egy íz töményen és esetleg kellemetlenül. Minden ételbe pirítják, hiszen így...