rebarbarás-epres süti

2011-05-14

sponsored links

Tavaly már készítettem rebarbara levest,és nagyon ízlett.kolleganõmnek terem a kertjében,és adott egy kilónyit,ezer köszönet érte!!!

mivel a rebarbara savanykás,eperrel párosítottam,és nagyon jól tettem!

Recept INNEN

Hozzávalók:

A tésztához:
20 dkg liszt,
1 tk sütõpor,
10 dkg margarin,
10 dkg cukor,
1 tojás.

A töltelékhez:
0,5 liter tej,

15 dkg cukor,

1 cs vanília pudingpor,
1 evõkanál étkezési keményítõ

+fél kiló rebarbara,és kb 15 szem eper

Elkészítés:

Elsõ lépésben meghámozzuk a rebarbarát. Kell hozzá 75 dkg rebarbara.(én nem használtam ennyit,kb fél kilónyit pucoltam,és az is elegendõ,mivel epret is tettem bele) Meghámozva kis darabokra vágjuk, lecukrozzuk és állni hagyjuk, majd szûrõben jól lecsepegtetjük.

A tészta hozzávalóit linzertésztának összegyúrjuk. Egy margarinnal kikent lisztezett tortaformát kibélelünk vele úgy hogy a tészta a szélén kb 4 cm magas legyen.A töltelék: 0,5 liter tejet, 15 dkg cukorral, 1 cs vanília pudingporral és 1 evõkanál étkezési keményítõvel keményre fõzzünk, majd lehûtjük langyosra. Ezután belekeverünk ...

Folytats a blogon ... kedvteles.blogol.hu/?perm=3650325

sponsored links

Keres?s