rebarbarás-epres süti
sponsored links
Tavaly már készítettem rebarbara levest,és nagyon ízlett.kolleganõmnek terem a kertjében,és adott egy kilónyit,ezer köszönet érte!!!
mivel a rebarbara savanykás,eperrel párosítottam,és nagyon jól tettem!
Recept INNEN
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt,
1 tk sütõpor,
10 dkg margarin,
10 dkg cukor,
1 tojás.
A töltelékhez:
0,5 liter tej,
1 cs vanília pudingpor,
1 evõkanál étkezési keményítõ
+fél kiló rebarbara,és kb 15 szem eper
Elkészítés:
Elsõ lépésben meghámozzuk a rebarbarát. Kell hozzá 75 dkg rebarbara.(én nem használtam ennyit,kb fél kilónyit pucoltam,és az is elegendõ,mivel epret is tettem bele) Meghámozva kis darabokra vágjuk, lecukrozzuk és állni hagyjuk, majd szûrõben jól lecsepegtetjük.
A tészta hozzávalóit linzertésztának összegyúrjuk. Egy margarinnal kikent lisztezett tortaformát kibélelünk vele úgy hogy a tészta a szélén kb 4 cm magas legyen.A töltelék: 0,5 liter tejet, 15 dkg cukorral, 1 cs vanília pudingporral és 1 evõkanál étkezési keményítõvel keményre fõzzünk, majd lehûtjük langyosra. Ezután belekeverünk ...