Epres, habos, roppanós csoda
sponsored links
Imádom az eperszezont! Ilyenkor muszáj enni minden nap, mert, ha vége lesz ennek a pár hétnek, akkor megint egy évet kell várni rá. A legegyszerûbb tejszínhabbal telefújni, és úgy enni, vagy akár minden nélkül csak úgy magában bekapdosni a szemeket. Most a tejszínhabos verziónak egy továbbfejlesztett, és ezáltal még finomabb változatát mutatom be. Egyszerûen ki kell próbálni, komplett desszertnek felel meg!
Hozzávalók 4 pohárnyihoz
kb. 15-20 szem eper
200 ml tejszín
3 tojás fehérje
6 csapott ek. porcukor
csipet só
1. ek citromlé
A tojásfehérjét a csipet sóval elkezdem felverni, és mikor már majdnem kész, akkor 3 csapott evõkanálnyi porcukrot adagolok hozzá szép lassan, illetve a citromot is belecsavarom, miközben tovább verem. A habból kis kupacokat helyezek sütõpapíros tepsibe, majd másfél-két óráig sütöm alacsony hõfokon (kb. 90 fok). Még alacsonyabb hõfokon is lehetne, igazából úgy lenne az igazi, csak úgy sokkal több idõ. Így viszonylag hamar megpirulnak és kiszáradnak.
Ha megszikkadtak a habcsókjaim, akkor apró darabokra töröm õket. A tejszínt is kemény habbá verem a maradék 3 evõkanálnyi porcukorral, és beleszórom a darabkák nagy ...