Epres, habos, roppanós csoda

2011-05-15

sponsored links

Imádom az eperszezont! Ilyenkor muszáj enni minden nap, mert, ha vége lesz ennek a pár hétnek, akkor megint egy évet kell várni rá. A legegyszerûbb  tejszínhabbal telefújni, és úgy enni, vagy akár minden nélkül csak úgy magában bekapdosni a szemeket. Most a tejszínhabos verziónak egy továbbfejlesztett, és ezáltal még finomabb változatát mutatom be. Egyszerûen ki kell próbálni, komplett desszertnek felel meg!

Hozzávalók 4 pohárnyihoz

kb. 15-20 szem eper

200 ml tejszín

3 tojás fehérje

6 csapott ek. porcukor

csipet só

1. ek citromlé

A tojásfehérjét a csipet sóval elkezdem felverni, és mikor már majdnem kész, akkor 3 csapott evõkanálnyi porcukrot adagolok hozzá szép lassan, illetve a citromot is belecsavarom, miközben tovább verem. A habból kis kupacokat helyezek sütõpapíros tepsibe, majd másfél-két óráig sütöm alacsony hõfokon (kb. 90 fok). Még alacsonyabb hõfokon is lehetne, igazából úgy lenne az igazi, csak úgy sokkal több idõ. Így viszonylag hamar megpirulnak és kiszáradnak.

Ha megszikkadtak a habcsókjaim, akkor apró darabokra töröm õket. A tejszínt is kemény habbá verem a maradék 3 evõkanálnyi porcukorral, és beleszórom a darabkák nagy ...


Folytats a blogon ... egykiskonyha.blog.hu/2011/05/15/epres...

sponsored links

Keres?s