Navigáció
FÔoldal
KategĂłriĂĄk
2014 Ăsszes
2013 Ăsszes
2012 Ăsszes
2011 Ăsszes
2010 Ăsszes
Linkcsere
Ăj blog ajĂĄnlĂĄsa
gasztroblogok.hu
sponsored links
GyĂŒmölcsös alagĂșt |
Tovább a blogra ... receptek-liza.blogspot.com/2011/07/gy... |
Az Ă©n drĂĄgĂĄmHĂĄt visszatért hozzĂĄm, végre. Amikor elhagyott, arrĂłl volt szĂł, hogy néhĂĄny napig nem lĂĄtjuk egymĂĄst csupĂĄn. De a körĂŒlmények kedvezĂ”tlenĂŒl alakultak, Ășjabb és Ășjabb hetek teltek el - nem jött. PrĂłbĂĄltam telefonĂĄlni, hogy megtudjam, mégis, meddig kell még vĂĄrnom, de a fickĂł, aki elvĂĄlasztott minket egymĂĄstĂłl, semmi jĂłval nem biztatott. Nem adtam fel. Hittem abban, hogy minden rendben lesz; nem... InkĂĄbb gyere a blogra, olvasd el ott! |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/... |
Ki szeretne egy nagy kosĂĄr paleo sĂŒtit? JĂTĂK a blogon!!!
Nagyon rég volt mĂĄr jĂĄték a blogon, és mivel most, Ăgy köztes ĂĄllapotban a "nyĂĄr" (nevezhetĂ” ez annak?!) és munka között most több idĂ”m van (minden csak viszonyĂtĂĄs kérdése), ezért Ășgy gondoltam felturbĂłznĂĄm a kedélyeket, ha mĂĄr az idĂ”jĂĄrĂĄs ilyen unalmas.
Benne vagytok egy kis jĂĄtékban velem?
TérjĂŒnk a lényegre: a nyereményre! Arra gondoltam, hogy nem elég csak nézegetni a finom falatokat itt a blogon, jĂł lenne megkĂłstolni Ă”ket, és jĂł lenne megkĂłstoltatnom veletek, ezért a nyeremény az egy nagy ... |
Tovább a blogra ... pocakpanna.blogspot.com/2011/07/ki-sz... |
Nyåri rakott burgonyaSe tejföl, se kolbåsz, se fûszerpaprika, de mås nevet nem tudtam neki
adni, Ăgy maradt a rakott burgonya. MediterrĂĄn (azon belĂŒl is a görög)
mĂĄniĂĄm ismert, nyĂĄron sokkal könnyebb az olivaolajjal, zöldségekkel teli
étel, mint a fĂ»szeres, tejfölös kolbĂĄszos, ami inkĂĄbb téli étel. Ennél a
vĂĄltozatnĂĄl a sĂŒtésnek csak az a célja, hogy ĂĄtvegyék egymĂĄst az Ăzek,
nem szabad tĂșlsĂŒtni. A kakukkfĂŒves paradicsom és az olivaolaj adja a
szaftjĂĄt. ... |
Tovább a blogra ... nyarikonyha.blogspot.com/2011/07/nyar... |
A fĂ”zĂ©s tudomĂĄnya IV. - ReneszĂĄnsz/ ĂjkorA reneszĂĄnsz kor megĂșjĂtotta a klasszikus mĂ»vészeteket, ennek következtében megĂșjult a gasztronĂłmia is. Mint minden megĂșjhodĂĄs, a fĂ”zés tudomĂĄnya is elĂ”ször ItĂĄliĂĄban szĂŒletett ĂșjjĂĄ. Visszaköszöntek a nagy rĂłmai lakomĂĄk, az elmĂșlt évszĂĄzadok beszĂ»kĂŒlése utĂĄn az emberek ismét felfedezik a kĂŒlönféle salĂĄtĂĄkat, zöldségeket, gyĂŒmölcsöket. Elterjed a villa hasznĂĄlata. A nagy földrajzi felfedezések nyomĂĄn megjelenĂ” Ășj termények és fĂ»szerek ĂłriĂĄsi hatĂĄssal lettek az eurĂłpai konyhĂĄra. A reneszĂĄnsz életforma hazĂĄnkban is meghonosodott. MĂĄtyĂĄs kirĂĄlynak magyar -és Beatrix kirĂĄlyné ... |
Tovább a blogra ... obudagasztro.blogspot.com/2011/07/foz... |
Tårkonyos, zöldséges, krumplileves, kolbåsszal és töltött lepény |
Tovább a blogra ... ritaennielvezet.blogspot.com/2011/07/... |
Tejfölös uborkasalĂĄtaEmlĂtettem mĂĄr, hogy az utĂłbbi idĂ”ben igencsak ĂĄtalakult a tĂĄplĂĄlkozĂĄsunk. JĂł példa, hogy még a klasszikus uborkasalĂĄtĂĄt is mĂĄshogyan készĂtem mint régebben. ÉdesĂtésre, mint szinte mindenhez nyĂrfacukrot hasznĂĄltam. Az ecetek közĂŒl az egyik kedvencen az almaecet, Ăgy ez a salĂĄta is ezzel készĂŒlt most.. HozzĂĄvalĂłk: 2 db kĂgyĂłuborka 3 dl sĂ»rĂ» tejföl 3 gerezd fokhagyma 2 ek almaecet 1 ek nyĂrfacukor sĂł ... |
Tovább a blogra ... mezeselet.blogspot.com/2011/07/tejfol... |
Dr. Oetker "vega-gĂ©l":) Ă©s mĂșlt heti meggyes piteA mĂșlt héten Békés megyébĂ”l kiugrottunk RomĂĄniĂĄba, a szokĂĄsos pĂĄstétom-körĂștra.:) Ekkor fedeztĂŒk fel (nagyon olcsĂłn, kb. 60 Ft/db-ért) ezt a karragént tartalmazĂł vega zselésĂtĂ” anyagot, amely remek kivĂĄltĂłja lehet a zselatinnak, ami sajnos ĂĄllati eredetĂ». TehetĂ” sĂłs, édes, gyĂŒmölcsös, zöldséges ételbe, sĂŒteménybe stb-stb. 10 db volt csak a boltban, azt mind megvettĂŒk (felét mĂĄr el is ajĂĄndékoztuk), mĂĄr mĂșlt héten egy prĂłbĂĄt tettem is, 1 kg meggyet tartalmazĂł meggyes rétesbe kerĂŒlt 2 csomagnyi. Fantasztikusan ... |
Tovább a blogra ... magdireceptek.blogspot.com/2011/07/dr... |
AlmĂĄs sĂŒtiSokszor emlegettem mĂĄr, hogy nekem a sĂŒtésben keresztanyĂĄm volt az etalon. Sajnos elég sok recept van amit mĂĄr nem volt idĂ”m megtanulni tĂ”le, pedig végig kĂsérték a gyermekkoromat és én azĂłta is rendĂŒletlenĂŒl prĂłbĂĄlom Ășjraidézni azokat az Ăzeket. Több kevesebb sikerrel. Az almĂĄs sĂŒti is ilyen nekem. Emlékszem ahogy az udvar közepén ĂĄllva tömtĂŒk magunkba a frissen kisĂŒlt, néhol még forrĂł, néhol még langyos almĂĄs sĂŒtit. MegszĂĄmolni sem tudom hĂĄny ... |
Tovább a blogra ... mezeskalacskonyha.blogspot.com/2011/0... |
VegĂĄn sĂĄrgabarackos gombĂłc - sajnos ismĂ©t fotĂł nĂ©lkĂŒlSajnos fotĂł ismét nem készĂŒlt, mert éhesek voltunk, és mire észbe kaptunk, elfogyott a sok gombĂłc. :( Néha rĂĄmtör a gombĂłc-éhség :) Most is ez történt, készĂtettem is gyorsan egy kevés barackos gombĂłcot (még tegnap este). HozzĂĄvalĂłk - 30 gombĂłchoz: 30 dkg fĂ”tt krumpli, meghĂĄmozva és lereszelve, 1/4 kg zabliszt, 1/4 kg durumliszt, 1/2 finomliszt, sĂł ... |
Tovább a blogra ... magdireceptek.blogspot.com/2011/07/ve... |
TĂșros lepĂ©ny egĂ©szsĂ©gesebbenTĂșros lepényt készĂtettem mĂĄr régebben is, deakkor csak bĂșza finomlisztbĂ”l, gondoltam most is készĂtek, de teljes kiĂ”rlésĂ» rozsliszt legyen adominĂĄns, legközelebb valĂłszĂnĂ» mĂĄr csak rozslisztbĂ”l fogom készĂteni. HozzĂĄvalĂłk a tésztĂĄhoz: 40dkg liszt (2/3 teljes 15dkg margarin 2evĂ”nkanĂĄl cukor 2tojĂĄssĂĄrgĂĄja 2,5dkg élesztĂ” 2dl tej csipetsĂł A töltelék hozzĂĄvalĂłi: ... |
Tovább a blogra ... ritaennielvezet.blogspot.com/2011/07/... |
MĂĄrtogatĂłsok tortillĂĄhozSzeretitek a tortillĂĄt? MĂĄrmint azt a hĂĄromszög alakĂș kukoricĂĄbĂłl készĂŒlt chipszet? Szerintem roppant Ăztelen, nem annyira jĂł, mint a sima chips. LegalĂĄbb is tegnapig ez volt a véleményem. AkciĂłs volt, kettĂ”t fizet, hĂĄrmat kap, Ăgy vettĂŒnk 3 zacskĂłval. Ezekhez ĂĄltalĂĄban ĂĄrulnak szĂłszt is, de hĂĄt ki ad ki ilyenért pénzt? Gondoltam, majd esszĂŒk kechuppal, vagy valami ilyesmi. AztĂĄn hazaértĂŒnk, és bekerĂŒlt a polcra, mĂgnem tegnap megszĂĄllt az ihlet, hogy én most ha törik, ha szakad, mĂĄrtogatĂłst fogok készĂteni. Gondoltam ... |
Tovább a blogra ... mivanlina.blogspot.com/2011/07/martog... |
Hajdinaliszttel panĂrozott kurkumĂĄs-szezĂĄmmagos rĂĄntott karfiolVegĂĄn panĂrrĂłl mĂĄr Ărtam, most annyi a csavar, hogy hajdinaliszttel készĂŒlt a lisztes-vizes keverék,amelybe a szép szĂn elérése érdekében kurkumĂĄt is tettem. És persze a morzsĂĄba tettem szezĂĄmmagot, de ezt mostanĂĄban mindig Ăgy készĂtem. :) Karfiolunk nyersen is maradt tegnaprĂłl, és mivel gyorsan romlik, most ezt rĂĄntottam. Persze, sĂŒtĂ”ben sĂŒlt ismét. Finom lett. A vegĂĄn panĂr receptje itt olvashatĂł. Többen kérdezték mailben, hogy nem kell-e a rĂĄntani valĂł zöldséget elĂ”tte megfĂ”zni. A vĂĄlaszom ... |
Tovább a blogra ... magdireceptek.blogspot.com/2011/07/ha... |
SĂĄrgarĂ©pa pĂĄstĂ©tomMa egy nagyon-nagyon egyszerĂ» és finom pĂĄstétom készĂŒlt. ElĂ”ször akkor készĂtettem, amikor a nyĂĄri receptes könyvet fotĂłztuk, és mivel mindannyiunknak Ăzlett, ma ismét ez készĂŒlt, egy kis mĂłdosĂtĂĄssal, hogy ne lĂ”jem le teljesen a poént :) A recept olvashatĂł lesz tehĂĄt majd a könyvben (a fotĂł mĂĄr onnan szĂĄrmazik, természetesen, ez is kicsit mĂĄs lesz:). Egy nagy répĂĄt egészben .. |
Tovább a blogra ... magdireceptek.blogspot.com/2011/07/sa... |
MĂĄtyĂĄsföldi zĂșzapörköltElkészĂtése: a felhevĂtett olajra rĂĄdobom a kockĂĄra vĂĄgott hagymĂĄt, zöldpaprikĂĄt és a paradicsomot, dinsztelem pĂĄr percig, addig, amĂg a hagyma kissé megfonnyad. Ekkor lehĂșzom a tĂ»zrĂ”l a kuktĂĄt és a pörkölt alapra ... |
Tovább a blogra ... malnakonyha.blogspot.com/2011/07/maty... |
KelkĂĄposzta-fĂ”zelĂ©kElkészĂtése: a felhevĂtett olajra rĂĄdobom a lereszelt fokhagymĂĄt és a szeletekre vĂĄgott kelkĂĄposztĂĄt. Megdinsztelem , rĂĄszĂłrom a pirospaprikĂĄt és felöntöm vĂzzel. ĂzesĂtem köménnyel, borssal, vegetĂĄval és a majorĂĄnnĂĄval. Amikor félig megpuhult a kelkĂĄposzta bele teszem a megtisztĂtott, kockĂĄra vĂĄgott burgonyĂĄt és készre fĂ”zöm a fĂ”zeléket. Ha nem elég sĂ»rĂ», törjĂŒnk össze ... |
Tovább a blogra ... malnakonyha.blogspot.com/2011/07/kelk... |
KenyĂ©r ahogy Ă©n kĂ©szĂtem. ElsĂ” rĂ©sz: Ăreg tĂ©sztaA történet ott kezdĂ”dött négy éve, hogy vettem a Lidl-ben egy Bifinett mĂĄrkĂĄjĂș kenyérsĂŒtĂ”t. AzĂłta én sĂŒtöm a csalĂĄdnak a kenyeret, péksĂŒteményt és a kalĂĄcsot. Az alapokat E. Margit oldalĂĄn sajĂĄtĂtottam el. JĂł kis tĂĄrsasĂĄg jött össze MargitkĂĄnĂĄl sokat tanultunk, tanulunk egymĂĄstĂłl. KésĂ”bbiekben többen önĂĄllĂł blogot kezdtek Ărni köztĂŒk Limara is. Ă is hasznosĂtotta Margitka ötletét amirĂ”l bĂ”vebben a blogjĂĄn Ăr. Én az elsĂ” szĂĄmĂș receptjét hasznĂĄlom ami Ăgy készĂŒl: csipet sĂł 50 dkg liszt 1 tk cukor 1 dkg ... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/MaryKonyhja/~... |
CitromfĂŒves vegyes gyĂŒmölcslevesA citromfĂ» leveleit konyhai célokra hasznĂĄljuk. FrissĂtĂ”, erĂ”s, citromra emlékeztetĂ” ĂzĂ» és illatĂș növény. Sokféle ételhez jĂł, minden olyan alkalommal kiprĂłbĂĄlhatjuk, amikor citromot vagy citromhéjat alkalmaznĂĄnk (kivéve tésztasĂŒtés). ĂzesĂthetĂŒnk vele salĂĄtĂĄt egyéb nyers ételeket, valamint fĂ»szeres szĂłszokat, vajat, gombaételeket, zöldségeket. Finomra vĂĄgva vagy turmixolva limonĂĄdéhoz, joghurthoz gyĂŒmölcssalĂĄtĂĄhoz keverhetjĂŒk. GyĂłgyĂĄszati célokra is hasznĂĄljĂĄk, mert erĂ”sĂtĂ”, görcsoldĂł, nyugtatĂł (a szĂvre). Van benne C-vitamin is. HozĂĄvalĂłk: 4 személyre 4 db Ă”szibarack, (keményebb) ... |
Tovább a blogra ... liviakonyhasarka.blogspot.com/2011/07... |
Ecetes - sĂłs tĂĄrkony tĂ©lireNem nagy dolog az ecetes - sĂłs tĂĄrkony elkészĂtése, azért Ărom le, mert a lestyĂĄnecet mellett többen a tĂĄrkony eltevése felĂ”l is érdeklĂ”dtetek nĂĄlam. Minden évben szoktunk készĂteni, mert szeretjĂŒk a tĂĄrkonyt rĂĄntottĂĄs levesbe, paszulylevesbe, csorbĂĄba. Az idén jĂł sokat sikerĂŒlt eltenni, hĂĄrom ĂŒveggel is lett. HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább a blogra ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2011/07... |
Tök kapros ecetbenKrisztina konyhĂĄjĂĄn talĂĄltam egy jĂł receptet tök eltevésére télire. Volt itthon egy aprĂłcska zsenge tököm, gondoltam kiprĂłbĂĄlom vele a receptet. Annyit vĂĄltoztattam rajta, hogy hagymĂĄs borecet helyett, csak sima ecetet tettem hozzĂĄ. Az ĂŒvegben nagyon jĂłl mutat, az ĂzérĂ”l még nem tudok nyilatkozni, mert még nem kezdtem meg. Krisztina, köszönöm a receptet ... |
Tovább a blogra ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2011/07... |
Kajszibarack kompĂłtAnyummal vettĂŒnk 6 kg kajszibarackot és eltettĂŒk kompĂłtnak, mert télen nagyon szeretjĂŒk Ăgy. HozzĂĄvalĂłk:
|
Tovább a blogra ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2011/07... |
Barackos - pudingos - ordĂĄs, mĂĄlnĂĄs - pudingos - ordĂĄs batyuEzt a receptet mĂĄr régebb talĂĄltam a NĂ”k Lapja fĂ”zĂ”rovatĂĄban, mégpedig Lajos Mari konyhĂĄjĂĄban. MĂĄr akkor nagyon megtetszett a recept, el is tettem magamnak. ÉdesapĂĄm 3 kg ordĂĄt hozott haza a juhĂĄsztĂłl, annyi ordĂĄnk volt, hogy azt sem tudtuk mit csinĂĄljunk vele. Anyum sĂŒtött ordĂĄs palacsintĂĄt, nekem meg eszembe jutott ez a recept. Igaz eredetileg az orda helyett tehéntĂșrĂł jĂĄr bele, de talĂĄn Ăgy még finomabb lett. SĂ”t én a töltelékébe is, ami eredetileg vanĂliĂĄs puding, kevertem ordĂĄt. KészĂŒlt egy ... |
Tovább a blogra ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2011/07... |
KĂĄvĂ©s-csokolĂĄdĂ©s jĂ©gkrĂ©mBĂĄr a jelenlegi idĂ”jĂĄrĂĄs nem indokolja a jégkrém evést, Ășgy döntöttem, hogy egye fene (max iszom utĂĄna egy forrĂł teĂĄt), elĂ”veszek egy adagot, és lefotĂłzom, hogy felkerĂŒljön a blogra, mielĂ”tt elfelejtem az arĂĄnyokat? HozzĂĄvalĂłk:
|
Tovább a blogra ... lillafoz.blogspot.com/2011/07/kaves-c... |
KacsaraguA hétvégén kacsamellbĂ”l készĂtettem ragut. KorĂĄbban nem jutott ez eszembe soha, most a bazsalikom és a lustasĂĄg volt az oka. Érdekes, hogy nem csak én vezettem be ezt az ĂșjĂtĂĄst, mĂĄrmint a kacsamell ledarĂĄlĂĄsĂĄt, pedig nem beszéltĂŒnk össze! A fejemben szinte szĂłrĂłl-szĂłra megvol mĂĄr az a mondat, amit most lĂĄtom, hogy Eszter tegnap épp leĂrt: Végre elmondhatom, hogy a piacon kaphatĂł hatalmas kacsamellek (egy pĂĄr simĂĄn lehet egy kilĂł belĂ”lĂŒk), amik eddig ehetetlen griffmadĂĄr mellnek tĂ»ntek a szememben, igenis jĂłk [...] |
Tovább a blogra ... www.lilafuge.hu/2011/07/kacsaragu.html |
Spaghetti con scampi, rucola, e vino biancoA tészta jöhet minden mennyiségben és bĂĄrmikor. Mostanra kialakultak MacikĂĄval a közös kedvenceink. Kitapasztaltam, melyik tésztĂĄt hĂĄny percig kell fĂ”zni. Nagyon kevés étteremben vagyok maradéktalanul elégedett a tésztafélékkel. Sajnos legtöbb helyen tĂșlkészĂtik, a szĂłszokat pedig mindenféle keményĂtĂ” anyaggal sĂ»rĂtik, kĂŒlönbözĂ” granulĂĄtumokkal prĂłbĂĄljĂĄk fokozni az Ăzélményt. Én igyekszem friss halat, hĂșst, fĂ»szernövényeket hasznĂĄlni, hĂĄzilag készĂtett paradicsombĂłl készĂtem a szĂłszt, amit liszt helyett az adott zöldséggel sĂ»rĂtek. Most ez a fehérboros szĂłsz az aktuĂĄlis lieblingem. JĂłl passzol a kagylĂłhoz, poliphoz, tintahalhoz és a ... |
Tovább a blogra ... cucinadellajucus.blogspot.com/2011/07... |
Snickers muffin (karamellĂĄs-sĂłs mogyorĂłs-csokis muffin)HozzĂĄvalĂłk: 20 dkg liszt 30 dkg cukor 1 nagy tejföl 2 tojĂĄs 1 cs sĂŒtĂ”por 10 dkg reszelt csoki karamellhez: cukrozott sĂ»rĂtett tej sĂłs mogyorĂł ElkészĂtés: ... |
Tovább a blogra ... konyhalal.blogspot.com/2011/07/snicke... |
CukrĂĄsztanfolyam/ 1. SzintvizsgaA gyakorlati szint vizsgĂĄm elĂ”tt egy hétig a cukrĂĄszdĂĄban dolgoztam. Gondoltam, most még bepĂłtolhatom, ami elmaradt. :) HĂĄt rosszul gondoltam. :DDD Az viszont tény, hogy az egy hét alatt rengeteg olyan dolog felmerĂŒlt, amit nem gondoltam volna. Nagyon sokat gyakoroltam, és rengeteget tanultam! IszonyĂș nagy szerencsém van, hogy ilyen segĂtĂ”készek a "munka tĂĄrsaim" és a mester cukrĂĄsz. Rengeteget dolgoztam, totĂĄl kifĂĄradtam! Ăszintén mondhatom, hogy megemelem minden cukrĂĄsz elĂ”tt, akik ezt végi tudjĂĄk csinĂĄlni több tĂz éven keresztĂŒl! Komolyan, minden elismerésem! |
Tovább a blogra ... krickykonyhaja.blogspot.com/2011/07/c... |
Tegnapi ebĂ©dTegnap erĂ”teljesen az hatĂĄrozta meg az ebédet, hogy mi van a hĂ»tĂ”ben, amit azonnal fel kell, hogy hasznĂĄljak, mivel hĂ»tĂ”nk feladta a kĂŒzdelmet. Na jĂł, ha nem is a kĂŒzdelmet, de valamiért ĂĄllandĂłan vĂz van az aljĂĄn, Ășgyhogy gondoltam - habĂĄr önleolvasztĂłs - kipakolok mindent és leolvasztom. Közben azuram elérte a Bosch szervĂzt, akik nagyon rendesek voltak, elmondtĂĄk, hogy mit csinĂĄljunk a hĂ»tĂ”vel (és nem mellesleg megtakarĂtottak nekĂŒnk 3.000 Ft-ot, ami a kiszĂĄllĂĄs ĂĄra lett volna). Ezért a leves hideg ... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Kreativkonyha... |
Hideg tejszĂnes Ă”szibaracklevesEz a leves készĂŒlt tegnap, amikor a calzone is..... Ăjra csak dicsérnem kell ezt a calzone receptet, mert légmentesen lezĂĄrhatĂł tasakokba tettem a maradékot, és még ma is nagyon finomak és puhĂĄk maradtak. Na de itt az Ăgért Ă”szibarack leves receptje is, amirĂ”l néhĂĄny dolgot emlĂtek meg, mielĂ”tt leĂrom a szĂŒkséges hozzĂĄvalĂłkat.
|
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Kreativkonyha... |
HĂșsgombĂłcok gyros-hozAz egész csalĂĄd nagyon szereti a gyrost. Jobban mondva a csalĂĄd 3/4-e, mivel Milosunk még nem igazĂĄn tudja elmondani véleményét.... Arra gondoltam, hogy kicsit gyerekbarĂĄttĂĄ fogom tenni, és aranyos hĂșsgombĂłcokat fogok készĂteni gyros mĂłdra :))) A recepthez elöljĂĄrĂłban annyit, hogy mĂĄsfél teĂĄskanĂĄlnyi gyros fĂ»szerkeverék a gyerekbarĂĄt verziĂł. FelnĂ”ttek részére inkĂĄbb 2 vagy 2 és fél teĂĄskanĂĄl fĂ»szerkeveréket tennék. Minden mĂĄst a szokĂĄsos mĂłdon adtam ... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Kreativkonyha... |
Rostos kajszilĂ©Emlékszem , zsenge zöldborsĂł koromban kb. egy de lehet, több napos mĂ»veletnek szĂĄmĂtott egy egy adag gyĂŒmölcs befĂ”zése. MĂĄr az ĂŒvegek lĂĄtvĂĄnyĂĄtĂłl is menekĂŒlhetnékem tĂĄmadt, hĂĄt még akkor, amikor meglĂĄttam baba fĂŒrdetĂ” kĂĄdamat az udvaron, tele befĂ”ttes ĂŒvegekkel....csörömpölve mostuk a rengeteg ĂŒveget, és közben azon imĂĄdkoztunk, hogy történjen mĂĄr valami, valami csoda, hogy ne kelljen otthon lenni a befĂ”zési ... |
Tovább a blogra ... gondaanyu.blogspot.com/2011/07/rostos... |
GombapaprikĂĄs, puliszka körettel Ă©s bazsalikomos paradicsomsalĂĄtĂĄvalKét napja szabadsĂĄgon vagyok, és szokĂĄsomhoz hĂven ilyenkor apuékat szĂłrakoztatom PalkĂłval egyĂŒtt. Olyan ritkĂĄn lĂĄtom Ă”ket, hogy kihasznĂĄlom ezeket a kellemes pillanatokat. Mivel mĂĄr hĂĄrom napja ĂĄrvĂĄlkodott a hĂ»tĂ”ben egy csomag gomba arra gondoltam, hogy itt az alkalom ĂĄtvinni hozzĂĄjuk és elkészĂtni meglepi ebédnek, mire hazaérnek, mert hĂĄt férjem nem eszi, Ăgy legalĂĄbb van kivel megosztanom ezt a remek ... |
Tovább a blogra ... kiskonyham.blogspot.com/2011/07/gomba... |
SellĂ” tortaA szabadsĂĄg utĂĄni elsĂ” tortafeladatom egy olyan kislĂĄnynak készĂŒlt, akinek mĂĄr az elĂ”zĂ” szĂŒlinapjĂĄn is volt lehetĂ”ségem tortĂĄt készĂteni. Akkor igazi kis nĂ”cis rĂłzsaszĂn emeletes tortĂĄt kapott, megnézhetitek Itt. NĂ”cisségben most sem volt hiĂĄny, mert sellĂ”t kapott a drĂĄga, amit direkt barna hajĂșnak csinĂĄltam, hogy passzoljon az egyéniségéhez. :) ElĂ”ször egy kicsit zsĂșfoltabbra terveztem sok tengeri ĂĄllatkĂĄval, de aztĂĄn rĂĄjöttem, hogy ebben ... |
Tovább a blogra ... jepatojtavan.blogspot.com/2011/07/sel... |
GyĂŒmölcsös tĂșrĂłtorta Ă©s egyebek, szintĂ©n anyĂłsom ĂĄltalApĂłsomnak szĂŒletésnapja volt. A tortĂĄkat nemigazĂĄn eszi, most mégis az volt az Ăłhaja, hogy valami gyĂŒmölcsös legyen. Hol néztĂŒnk szét Anyuval ezĂŒgyben? HĂĄt persze, hogy MohĂĄnĂĄl.:) És leragadtunk a barackos-krémsajtos tortĂĄjĂĄnĂĄl. NĂĄlunk viszont extra adagban kellett, ezért aztĂĄn az arĂĄnyok Ăgy alakultak: GyĂŒmölcsös-krémsajtos torta HozzĂĄvalĂłk az alaphoz: 40 dkg babapiskĂłta, 8 dl tej a krémhez: 1 kg mascarpone, 80 dkg tejföl, 50 dkg tĂșrĂł, 4 dl tejszĂn, 10 ... |
Tovább a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/07/g... |
FasĂrtban a kelkĂĄposztĂĄval...EzĂșttal nem ĂĄtvitt értelemben. Mit mondjak, nĂĄlunk a fiĂșk egyĂĄltalĂĄn nincsenek jĂłban semmiféle fĂ”zelékkel, talĂĄn a török gyökerekkel hoztĂĄk ezt magukkal, nem is tudom, mindenesetre egyelĂ”re hiĂĄba volt bĂĄrmiféle prĂłbĂĄlkozĂĄs etéren. A fasĂrtok, köfték viszont szinte bĂĄrmibĂ”l készĂtve elĂ”kelĂ” helyet foglalnak el a "kedvenc ételek" listĂĄlĂĄn. |
Tovább a blogra ... izmorzsak.blogspot.com/2011/07/fasirt... |
DurumzsömleA minap Limara oldalĂĄn nézelĂ”dtem és elmerĂŒltem egy-egy receptben. Sok-sok érdekes tapasztalatrĂłl és okossĂĄgrĂłl olvastam. EzĂșttal a durumbĂșza fogott meg. Eddig nem raktam össze, az olasz tésztĂĄk és kenyerek könnyedségét és a durumlisztet. A durumliszt lassabban bomlik le, Ăgy lassabban szĂvĂłdik fel, mint a hagyomĂĄnyos bĂșza. Sikértartalma magasabb, fehérjetartalma viszont alacsonyabb, mint sima tĂĄrsĂĄnak. BĂ”vebben Limara pékségében lehet olvasni rĂłla.Kicsit lehĂ»lt az idĂ”, elĂ”szedtem a sĂŒtĂ”met. Valami zsömlét gondoltam sĂŒtni. DurumlisztbĂ”l. Ezt ötöltem ki. VégĂŒlis ... |
Tovább a blogra ... kataspajza.blogspot.com/2011/07/durum... |