Fasírtban a kelkáposztával...
sponsored links
Ezúttal nem átvitt értelemben. Mit mondjak, nálunk a fiúk egyáltalán nincsenek jóban semmiféle fõzelékkel, talán a török gyökerekkel hozták ezt magukkal, nem is tudom, mindenesetre egyelõre hiába volt bármiféle próbálkozás etéren. A fasírtok, köfték viszont szinte bármibõl készítve elõkelõ helyet foglalnak el a "kedvenc ételek" listálán.
A kelképoszta íze épp kellemes mértékben érzõdik ki a fasírtból, így bátran ajánlom gyakorlatilag mindenkinek, gyereknek, felnõttnek. Az eredeti recept (melyet kicsit módosítottam) Fahéj-tól származik a NoSalty oldaláról.
Hozzávalók (3-4 személyre):
25 dkg kelkáposzta felcsíkozva
1 tojás
1 szikkadt zsemle
egy nagyobb hagyma fele
1-2 gerezd fokhagyma
2 ek liszt
zsemlemorzsa (kb. 2 ek + a forgatáshoz)
só, bors
fél kk õrölt kömény
fél kk majoranna
Elkészítés: ...