Navigáció
FÔoldal
KategĂłriĂĄk
2014 Ăsszes
2013 Ăsszes
2012 Ăsszes
2011 Ăsszes
2010 Ăsszes
Linkcsere
Ăj blog ajĂĄnlĂĄsa
gasztroblogok.hu
sponsored links
ZöldborsĂłs-csirkehĂșsos ragulevesA recept a jĂșliusi KifĂ”ztĂŒk magazinban jelent meg, amely ingyenesen letölthetĂ” az oldalrĂłl. HozzĂĄvalĂłk 2 egész csirkecomb bĂ”r és csont nélkĂŒl 40-50 dkg fejtett zöldborsĂł 3 zsenge sĂĄrgarépa 1/2 csomag petrezselyemzöld 1 teĂĄskanĂĄl liszt sĂł bors Ă”rölt gyömbér 1 evĂ”kanĂĄl olaj ... |
Tovább a blogra ... katakonyha.blogspot.com/2011/07/zoldb... |
TĂșrĂłval, sajttal töltött gomba, hagyma, paprika, paradicsom csĂĄszĂĄrszalonnĂĄba tekert Ășjkrumplival egyĂŒtt csĂ”ben sĂ»tveTĂșrĂłval, sajttal töltött gomba, hagyma, paprika, paradicsom csĂĄszĂĄrszalonnĂĄba tekert Ășjkrumplival egyĂŒtt csĂ”ben sĂŒtveHozzĂĄvalĂłk : |
Tovább a blogra ... eshobbychef.blogspot.com/2011/07/turo... |
Klasszikus Chili Con CarneA következĂ” recept egy igazi klasszikus. NyilvĂĄn mĂĄr mindenki evett chilis babot, de azért megprĂłbĂĄlok valami ĂșjdonsĂĄgot mutatni az összetevĂ”k tekintetében. NĂĄlam talĂĄn a legtöbbet szereplĂ” koszt a haveri összejövetelek alkalmĂĄval, szinte biztos vagyok benne, hogy eddig a leggyakrabban készĂtett étel volt. Mivel viszont annyira ĂĄtlagos, nem szerettem volna rĂłla Ărni, de talĂĄn semmi gond nem lesz azzal, ha egy ilyen klasszikus is itt ... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/hinyenc/~3/DE... |
SĂŒlt sĂĄrga tĂ”kehalfilĂ© tĂ”kehalmĂĄjjal, sĂŒlt zöldsĂ©gekkel Ă©s krumplivalSĂŒlt sĂĄrga tĂ”kehalfilé tĂ”kehalmĂĄjjal, sĂŒlt zöldségekkel és krumplivalHozzĂĄvalĂłk : |
Tovább a blogra ... eshobbychef.blogspot.com/2011/07/sult... |
EgyedĂŒl de jĂł isEltelt felettem két hĂłnap, és tegnap végre Ășjra egyedĂŒl fĂ”ztem, persze a mankĂł segĂtett. Nem volt terv, elĂ”készĂŒlet, bĂĄrmilyen megfontolĂĄs, csak a hirtelen bekopogĂł éhség, amit azt hiszem, a hétvége bĂ”re szabott kulinĂĄris élvezeteinek is köszönhettem, szĂłval megszoktam, hogy eszem. Herr Paprika gondoskodott ugyan, nĂĄlam viszont gyorsabban történt a fogyasztĂĄs a tervezettnél, az éhség pedig egyre csak visszatért. PrĂłbĂĄltam nem észrevenni, nem gondolni rĂĄ, de nem szeretem az ĂŒres gyomromat, ... |
Tovább a blogra ... imbisz.blogspot.com/2011/07/egyedul-d... |
KagylĂłval töltött avokĂĄdĂł salĂĄtaĂĄgyonKagylĂłval töltött avokĂĄdĂł salĂĄtaĂĄgyon, gyermeklĂĄncfĂ»vel, fĂŒstölt sajttalHozzĂĄvalĂłk :
|
Tovább a blogra ... eshobbychef.blogspot.com/2011/07/kagy... |
Pisztoly torta BazsinakRitkĂĄn lĂĄtott ismerĂ”seimmel valĂł talĂĄlkozĂĄskor mindig szĂłba kerĂŒl a tortamĂĄniĂĄm. Nem szoktam vele elĂ”hozakodni, hiszen nem ĂĄll szĂĄndékomban ezzel traktĂĄlni senkit sem. Viszont ha lĂĄtom az érdeklĂ”dést, akkor nagyon szĂvesen mesélek a tortĂĄkrĂłl, hogy honnan, miért és miĂłta Ă»zöm ezt a hobbit. ElemzĂ” tĂpus vagyok, gyĂ»jtögetem az infĂłt, igyekszem rendszerbe foglalni, katalogizĂĄlni a megfigyeléseimet. Ezek alapjĂĄn Ășgy vettem észre, hogy a blogomrĂłl esik szĂł legkevésbé barĂĄti/ismeretségi körben. UtĂłbb azért kiderĂŒl, hogy olvasgatjĂĄk ... |
Tovább a blogra ... homoktorta.blogspot.com/2011/07/piszt... |
Jackfruit, cukornadle es piros bananA jackfruitot mar emlitettem, de nemreg sikerult beszerezni egyet es vegre megkostolhattuk. Kellemes ize van, kicsit emlekeztet a sargadinnyere. Ahogy felszeletelik, mindegyik reszben van egy nagyobb fenyes, fekete mag. Eleg rostos es ledus, nekem izlett. Igen elterjedt gyumolcs ez itt Azsiaban, megsem hallottam rola meg soha. Lattam fat is, amin nonek ezek a gyumolcsok, hat nem szeretnek alatta allni, amikor lepottyan, mert eleg meretesek es nehezek. |
Tovább a blogra ... ilikekonyha.blogspot.com/2011/07/jack... |
PadlizsĂĄnos pirĂtĂłsKönnyĂ» vacsora tésztanapra. A padlizsĂĄn és a paradicsom talĂĄlkozĂĄsa egy kis öntettel mindig mennyei! TehĂĄt az alĂĄbbit követtem el: Közepesen vastag kenyeret szeltem, a serpenyĂ”be némi olĂva olajat öntöttem, és szépen megpirĂtottam. Amikor kész volt, a padlizsĂĄnokat vastag karikĂĄkra szeltem, és olaj nélkĂŒl, a szĂĄraz serpenyĂ”ben megsĂŒtöttem mindkét oldalukat. IdĂ”nként szedĂ”lapĂĄttal lenyomtam, közben érezni, mikor puha. Nem kell sok idĂ”... AmĂg pirult elkészĂtettem az öntetet. Szedtem a kertben mentĂĄt, oreganĂłt, görög bazsalikomot, ... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/Rbhk... |
28 Ă©vSzĂłval ma 28 éves a blog... na nem, csak az ĂrĂłja. MĂg 28 éve ĂĄllĂtĂłlag meleg, napsĂŒtéses idĂ” volt ezen a napon, addig a mai nap nagyobb része esĂ”s és szĂŒrke volt. LegalĂĄbbis idĂ”jĂĄrĂĄsilag. Engem ugyanis feldobott jĂł pĂĄr nem is vĂĄrt szĂŒletésnapi ĂŒdvözlet és K ĂŒgynök nagyon szĂvbĂ”l jövĂ” meglepije (a fotĂłn). A sĂŒti amĂșgy diabetikus volt, még a tejszĂn is növényi eredetĂ» elvileg egy helyi cukrĂĄszdĂĄbĂłl, ami nem is régen nyĂlt. A katica meg ezentĂșl a bringĂĄmat fogja ... |
Tovább a blogra ... frogfoodie.blogspot.com/2011/07/28-ev... |
ZöldbabsalĂĄta.Nagyon szeretem a salĂĄtĂĄkat, Ăgy minél többféle vĂĄltozatot kiprĂłbĂĄlok. Ezt a receptet még Jamie Oliver készĂtette több salĂĄtĂĄs recepttel egyĂŒtt a Tv-paprikĂĄn. Rögtön megtetszett, és mĂĄr mĂĄsnap el is készĂtettem. AzĂłta igen sokszor kerĂŒlt mĂĄr a tĂĄnyérunkra, fĂ”leg tĂĄrcsĂĄn sĂŒtött hĂșsok tĂĄrsasĂĄgĂĄban. (a tĂĄrcsĂĄn sĂŒtésrĂ”l sajnos mindig lekések a fényképezéssel:)) Ma egy könnyĂ» nyĂĄri ebédet készĂtettem, (ha mĂĄr az idĂ”jĂĄrĂĄs nem nyĂĄrias, ... |
Tovább a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/07/z... |
AlmĂĄrium BisztrĂłMĂșlt héten KĂĄeM az egyik ebéd utĂĄn ĂłdĂĄkat zengett a helyrĂ”l, ahol jĂĄrtak. Rendes gasztroblogger pĂĄrhoz méltĂłan fotĂłzott is kĂŒldte is azonnal a képeket. Nekem erĂ”sen csorgott a nyĂĄlam, annĂĄl is inkĂĄbb, mert az ĂĄrakat is elĂĄrulta. Nosza meg is beszéltĂŒk, hogy egy következĂ” adandĂł alkalommal én is velĂŒk tartok az AlmĂĄrium BisztrĂłba. Ma jött el ez a szent pillanat. Az eheti étlap sem volt rosszabb a mĂșlt hetinél, legalĂĄbbis én ... |
Tovább a blogra ... gumimacik.blogspot.com/2011/07/almari... |
Corn dog , Marie Rose mĂĄrtĂĄssalVirsli, kukoricĂĄs bundĂĄban! Nagyon finom, azonnal megkellet sĂŒssem, két egymĂĄst követĂ” nap alatt, a csalĂĄdom kérésére. Ez is olyan, gyors kategĂłria, és ropogĂłsan finom. A gyerek, természetesen, fél flakon ketchuppal ette, mi, "ketchanézzel"! A mérce, 2 dl. pohĂĄr ! HozzĂĄvalĂłk:
|
Tovább a blogra ... martyhobby.blogspot.com/2011/07/corn-... |
Sok magos rozskenyĂ©rEz a gyulai kolbĂĄsz igencsak megmozgatta a fantĂĄziĂĄmat, vettem hozzĂĄ isteni vajat, friss piros paradicsomot, zöldpaprikĂĄt, kecskesajtot, egy finom egri fehérbort, de kenyeret nem, direkt, mivel elhatĂĄroztam, hogy sĂŒtök egy isteni rozskenyeret és langyosan fogom enni! Mennyei lett, mindenki falta, Szofi azt mondta, ilyen jĂłt még nem evett soha, Polli megkapta a csĂŒcskét és folyamatosan nyammogott, olyan édes volt! Egy jĂł hozzĂĄvalĂł és tényleg beindul a fantĂĄzia, persze most egy jĂł pĂĄr hĂłnapra elég volt ennyi kolbĂĄsz, visszatérek a ... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/FzniAkarok/~3... |
Joghurtos padlizsĂĄnkrĂ©mTavaly nyĂĄron kezdtem el érdeklĂ”dni a török (valamint a közel-keleti) konyha remekmĂ»vei irĂĄnt. KĂvĂĄncsisĂĄgom csak fokozĂłdott. AzĂłta is élvezettel prĂłbĂĄlom ki az ĂĄltalunk kevésbé hasznĂĄlt fĂ»szerezéssel, alapanyag kombinĂĄciĂłkkal jĂĄrĂł ételeket. NyĂĄri idĂ”szakban gyakran készĂtek török ihletésĂ» finomsĂĄgokat. A padlizsĂĄnkrém is a török eredetĂ» joghurtos padlizsĂĄnsalĂĄta alapulvételével készĂŒlt, de végĂŒl egy turmix tartĂĄlyĂĄban kötött ki, és ez a krém szĂŒletett belĂ”le:) ... |
Tovább a blogra ... izeskalandok.blogspot.com/2011/07/jog... |
ĂfonyĂĄs zabpelyhes kekszA kedvenc zabpelyhes keksz recept egy Ășjabb vĂĄltozata, most épp gyönyörĂ» kékségben pompĂĄzĂł ĂĄfonyĂĄval. HozzĂĄvalĂłk (20 közepes darabhoz): 8 dkg zabpehely 8 dkg rétesliszt 4 dkg finomliszt 8 dkg vaj 2 evĂ”kanĂĄl cukor 2 evĂ”kanĂĄl szeletelt mandula 1 tojĂĄs 1 tk sĂŒtĂ”por fél tk szĂłdabikarbĂłna egy csipet sĂł 2 marék ĂĄfonya ... |
Tovább a blogra ... fahejaspate.blogspot.com/2011/07/afon... |
Ăszibarack rozmaring sorbetA cĂm csak egy alcĂm kellene hogy legyen. A valĂłdi cĂm ez lenne, ha lenne merszem ilyet fĂ”cĂmnek kiĂrni, hogy megöl az unalom. Ciki, nem ciki, nagyon unatkozom, azért Ărom most ezt postot és nem holnap reggel ahogy az be volt tervezve. Nem mondom, hogy nem lenne mit csinĂĄlnom, mert példĂĄul vĂĄr egy kosĂĄr vasalnivalĂł, de azt majd este, ha mĂĄr nincs ilyen fĂŒlledt meleg. AztĂĄn akĂĄr pakolhatnék is ide-oda dolgokat, de nincs hozzĂĄ kedvem, ... |
Tovább a blogra ... edeseskeseru.blogspot.com/2011/07/osz... |
PĂĄcolt hĂĄzisajtTöbb kilĂł tehénsajtot vettem, egy részét elgyĂșrtam tĂșrĂłnak és ment a fagyĂłba télire. AztĂĄn mĂĄs részét csak Ășgy megettĂŒk frissen, paradicsommal, mert szerintem ennél finomabb sajt a vilĂĄgon nincs! AztĂĄn megint mĂĄs része szintén fagyĂłba kerĂŒlt, sajtként, mert jĂł lesz télen majd elĂ”venni :) Két kis ĂŒveggel pedig bepĂĄcoltam, kĂvĂĄncsi voltam mi lesz az eredmény. Nos, egy isteni finom, fĂ»szeres sajt készĂŒlt, Ășgyhogy abszolĂșt megérte, az biztos. Egyébként a sajt vesztett a sĂłssĂĄgĂĄbĂłl, de ... |
Tovább a blogra ... gergelyne.blogspot.com/2011/07/pacolt... |
SĂĄrgadinnyĂ©s-barackos gyĂŒmölcslevesNem sajĂĄt receptem, hanem Laci anyukĂĄjĂĄé, de cserébe nagyon-nagyon finom. Tényleg. Good luck! HozzĂĄvalĂłk: 0,5 kg alma 5 szem szegfĂ»szeg 3-4 db Ă”szibarack 40 dkg sĂĄrgadinnye 1 db citrom ... |
Tovább a blogra ... www.csakapuffin.hu/2011/07/sargadinny... |
FokhagymĂĄs-cukkinis tĂ©sztaHĂĄt, nem Ărok mostanĂĄban tĂșl sokat:) A szokĂĄsos nyĂĄri okok, egyrészt nem sĂŒtök, mert annyi gyĂŒmölcs van, hogy az is alig fér belénk, és az idén nagyon-nagyon finomak (kĂĄrpĂłtlĂĄs a sok tavalyi vĂzĂzĂ» vacakért), mĂĄsrészt meg ĂĄltalĂĄban a szokĂĄsos ételeket esszĂŒk, semmi ĂșjdonsĂĄg. De ha mégis, akkor azt elfelejtem lefotĂłzni. Meg persze nyaralok is, és akkor még kevésbé koncentrĂĄlok a konyhĂĄra:) Azért persze eszĂŒnk. PéldĂĄul legalĂĄbb hetente ... |
Tovább a blogra ... csincsilla.blogspot.com/2011/07/fokha... |
Barackos-tĂșrĂłs rĂĄcsosMĂĄr csak azért is megérte elvégezni a cukrĂĄsz tanfolyamot, mert megtanultam vajas tésztĂĄt, blundelt készĂteni. MagamtĂłl tuti nem ĂĄlltam volna neki, de most azt mondom: soha többé bolti leveles! Ez volt a tegnapi vacsorĂĄnk (meg a mai reggelink). EgyszerĂ»en nincs jobb a hĂĄzi vajas tésztĂĄnĂĄl, ami vanĂliĂĄs-barackos tĂșrĂłval van töltve! Pont. Barackos tĂșrĂłs tĂĄska - 12 darab ~700 g hĂĄzi vajas tészta 250 g tĂșrĂł, 2 evĂ”kanĂĄl tejföl, 50 g ... |
Tovább a blogra ... sutisarok.blogspot.com/2011/07/barack... |
JuhfarkA Juhfark egy ĂșjjĂĄéledĂ” magyar fehérborszĂ”lĂ”-fajta, amely MagyarorszĂĄgon ugyan egy kissé lejĂĄratott fajta, de napjainkban prĂłbĂĄlja Ășjra megtalĂĄlni helyét a hazai borok palettĂĄjĂĄn. Nem lehet megĂĄllapĂtani pontosan, hogy honnét szĂĄrmazik a szĂ”lĂ”, egyesek szerint tipikusan magyar fajta, mĂĄsok szerint pedig osztrĂĄk. JellemzĂ” termĂ”helyei az Etyek-Budai, a SomlĂłi és a Balatoni borvidéken, illetve a MecsekaljĂĄn talĂĄlhatĂłk. Nevét, a juhfarkra emlékeztetĂ” hosszĂș, hengeres fĂŒrtje miatt kapta. KözéperĂ”s növekedésĂ» a tĂ”kéje, lapĂtott, vesszĂ”i vilĂĄgosbarnĂĄk. Levele vilĂĄgoszöld, sima felĂŒletĂ»,... |
Tovább a blogra ... solierwinefood.blogspot.com/2011/07/j... |
SĂĄrgadinnye fagylaltKezdésnek egy kis fagyi enciklopédia:-) A gyĂŒmölcs fagyik összetevĂ”i: A GyĂŒmölcs (friss, fagyasztott, velĂ”). A gyĂŒmölcsök kĂŒlönbözĂ” folyadéktartalmĂĄval is szĂĄmoljunk! a Folyadék ( jelen esetben ez a vĂz, minél lĂĄgyabb annĂĄl jobb) A gyĂŒmölcs fagylaltoknĂĄl folyadékként a vĂz a legjobb (persze a gyĂŒmölcslé utĂĄn)! A tej és tejszĂn elfedi a gyĂŒmölcsĂzeket! a Cukrok 25-30% (szacharĂłz (répa), dextrĂłz (szĂ”lĂ”), fruktĂłz (gyĂŒmölcs), glĂŒkĂłz szirup.. ) a cukornak fontos szerepe van a ... |
Tovább a blogra ... solier-gourmet.blogspot.com/2011/07/s... |
Raffaello-szeletÉdesszĂĄjĂș kĂłkuszimĂĄdĂłknak! :) HozzĂĄvalĂłk a tésztĂĄhoz: -6 tojĂĄsfehérje -20 dkg cukor -10 dkg liszt -10 dkg kĂłkuszreszelék -csipet sĂł ... |
Tovább a blogra ... gastroglobe.blogspot.com/2011/07/raff... |
Tahini - szezĂĄmpaszta, szezĂĄmkrĂ©mA recept a KifĂ”ztĂŒk 2010. évi 5.szĂĄmĂĄban jelent meg. Nem is tudom, hogy eddig miért nem kerĂŒlt fel a blogra...Most pĂłtlom ezt az elmaradĂĄst:) A tahini (tahina) Ă”rölt szezĂĄmmagbĂłl készĂŒlt sĂ»rĂ» ĂĄllagĂș massza, amely a keleti ételek kedvelt alapanyaga. A Közel-Keleti (arab-zsidĂł) konyha ételeihez a hĂĄntolt szezĂĄmmagbĂłl készĂŒlt, mĂg a kĂnai, japĂĄn, koreai konyha a hĂĄntolatlan ... |
Tovább a blogra ... izeskalandok.blogspot.com/2011/07/tah... |
KacsahamburgerVégre elmondhatom, hogy a piacon kaphatĂł hatalmas kacsamellek (egy pĂĄr simĂĄn lehet egy kilĂł belĂ”lĂŒk), amik eddig ehetetlen griffmadĂĄr mellnek tĂ»ntek a szememben, igenis jĂłk valamire: hamburgernek és kolbĂĄsznak. SzatmĂĄri Feri szerint, aki nem mellesleg a BorbĂrĂłsĂĄg séfje, bĂĄrĂĄnyhamburgert mĂĄr minden pesti étteremben lehet szinte kapni. SĂ”t, kacsahamburger is több helyen van. Azért én vitatkoznék ezzel, annak ellenére, hogy a 2011-es év hamburgere minden kétséget kizĂĄrĂłan a bĂĄrĂĄnyhamburger lett. KacsĂĄt viszont még ... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/fuszereslelek... |
HagymĂĄs rostĂ©lyos zölldsĂ©ges rizzselTöbbször adĂłdott mĂĄr, hogy gyönyörĂ», szeleteknek valĂł marhahusim volt, de igencsak belevalĂł marhĂĄé, azaz idĂ”s ĂĄllaté volt. Olyankor jön a hagymĂĄs rostélyos bevetése, amit nem tudom, hogy anyĂłsom készĂt-e, de tény, hogy Oldalborda ĂĄllĂtĂłlag én fĂ”ztömbĂ”l kĂłstolt olyant elĂ”ször. HozzĂĄvalĂłk:
|
Tovább a blogra ... elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com... |
Grillezett csirkecombEzt a finomsĂĄgot akkor fĂ”ztem, amikor a fiamék indultak a BalkĂĄnra kirĂĄndulni, és elĂ”tte hazajöttek néhĂĄny napra. Ăronnak az volt az Ăłhaja, hogy valami "rendes székelyembernek valĂł ételt" fĂ”zzek, és lehetĂ”leg ne legyen benne sem orda, sem kapor. Ăgy készĂŒlt ez a grillezett csirkecomb fokhagymĂĄs paradicsomszĂłsszal és mentĂĄs dzadzĂkivel - Latsia ötletére - köretnek pedig mazsolĂĄs-gyömbéres rizst adtam mellé. Mondjuk ez utĂłbbitĂłl nem ... |
Tovább a blogra ... fakanalforgato.blogspot.com/2011/07/g... |
Brownie gyömbĂ©rrel, citrommalA brownie szĂĄmomra egyidĂ”s az aktĂv gasztro bloggolĂĄssal, olvasgatĂĄssal. Lehet hogy egy divatos sĂŒtirĂ”l van szĂł, ellenben végtelenĂŒl egyszerĂ», variĂĄlhatĂł, csodĂĄs finomsĂĄg. Ezt, a fenti képen lĂĄthatĂł sĂŒtit, elneveztem ragacsos sĂŒtinek, mert olyan. Pontosan. Van brownie készre kevert por alakban (dr.ötker) is, amihez tej, vĂz és talĂĄn tojĂĄs kell hozzĂĄadni, s magad hajtogathatod meg kartonpapĂrbĂłl a kis brownie sĂŒtĂ”t. De az nem olyan. EgyĂĄltalĂĄn nem. Ez a recept a brownie-k egyik koronĂĄzatlan kirĂĄlynĂ”jétĂ”l... |
Tovább a blogra ... beastie-bistro.blogspot.com/2011/07/b... |
A kis feketeNéhĂĄny hete, még jĂșniusban kaptam kĂłstolĂłba egy kis adag fekete fokhagymĂĄt. Tudom, elég bizarrul hangzik, ennél mĂĄr csak a kinézete bizarabb. Nem is sikerĂŒlt tĂșlsĂĄgosan kulturĂĄlt képet készĂtenem a kis fekete "medvecukor darabkĂĄkrĂłl", a forgalmazĂł oldalĂĄn azonban szerencsére talĂĄlhatĂł több, esztétikailag is meggyĂ”zĂ” kép rĂłla. Nagy örömmel fogadtam a hĂrt, hogy itthon is megjelent ez a kĂŒlönlegesség, amely a nemzetközi gasztronĂłmiĂĄt néhĂĄny éve mĂĄr meghĂłdĂtotta. Mint ahogy arra mĂĄr gyakran volt példa mĂĄs, Ășjonnan érkezĂ” alapanyag esetében is, a fekete fokhagyma is ĂzsiĂĄbĂłl - egészen pontosan ĂĄllĂtĂłlag KoreĂĄbĂłl -szĂĄrmazik, ahol régĂłta hasznĂĄljĂĄk (nemcsak fĂ”zésre, hanem gyĂłgyĂĄszatban is)... |
Tovább a blogra ... chiliesvanilia.blogspot.com/2011/07/k... |
Esti pogĂĄcsaEgy könnyed ujjgyakorlat. Annyi a lényeg,hogy a tészta elĂ”zĂ” este készĂŒl és a hĂ»tĂ”ben vĂĄrja sorsĂĄt mĂĄsnapig,amĂg kisĂŒtjĂŒk. Életem legfinomabb pogĂĄcsĂĄja,könnyĂ»,légies tésztĂĄval. Esti pogĂĄcsa
|
Tovább a blogra ... mollykonyhaja.blogspot.com/2011/07/es... |
BaracklekvĂĄr 3. (vagy 4., vagy ki tudja)MostanĂĄban, bizonyos jĂłl ismert okbĂłl nagy Ăvben kerĂŒlöm a könyvesboltokat, antikvĂĄriumokat, és ezek weboldalait, nehogy véletlenĂŒl elcsĂĄbuljak. Amikor nemrég 23 éves IstvĂĄn barĂĄtommal végigsétĂĄltuk fél Budapestet, minden könyvesbolt és antikvĂĄrium elĂ”tt összenéztĂŒnk, hogy na ide biztosan nem megyĂŒnk be, sĂ”t a kirakatot se nézhetjĂŒk meg, ezzel szemben a ruhaboltok elĂ”tt közömbösen sétĂĄltunk el. Mindketten imĂĄdjuk ugyanis a könyveket, ĂłrĂĄkat tudnĂĄnk ... |
Tovább a blogra ... csincsilla.blogspot.com/2011/07/barac... |
DiĂłs habcsĂłkVégre sikerĂŒlt! MĂĄr több habcsĂłk receptet kiprĂłbĂĄltam és mindegyiknek lapos ragacs lett a vége. A Nosaltyn talĂĄltam ezt a receptet és mĂŒködik!!! KĂvĂŒl ropogĂłs, de belĂŒl krémes lett! Hmmm, nyamiii! HozzĂĄvalĂłk: 30-35 darabhoz ... |
Tovább a blogra ... borsandpepper.blogspot.com/2011/07/di... |
Kaiser smarn vagy jĂł öreg csĂĄszĂĄrmorzsa?Kedves barĂĄtnĂ”m, aki SĂŒdtirolban él, hozta nekem ezt a receptet még hosszĂș évekkel ezelĂ”tt. AzĂłta havi rendszerességgel elĂ”fordul az asztalunkon, hisz olyan egyszerĂ» és gyors, majdnem palacsinta, mégsem kell a tĂ»zhely mellett ĂĄllnom fél délutĂĄn. A hozzĂĄvalĂłk mindig fellelhetĂ”k itthon, és mindenki kedve szerinti ĂzesĂtéssel eheti. A pĂĄrom tejföllel és cukorral, a kis-nagy gyerekem mĂĄkkal és lekvĂĄrral, én pedig leggyakrabban diĂłval. Ha nincs darĂĄlĂłs kedvĂŒnk, akkor csak valami gyĂŒmölcs szörp is megteszi. Nos .... |
Tovább a blogra ... annifakanala.blogspot.com/2011/07/kai... |
Paradicsomos, lilahagymĂĄs lepĂ©ny fetĂĄval Nagy leveles tészta rajongĂł vagyok. Mindig van otthon egy-két csomaggal a fagyasztĂłban. Reggel kiveszek egyet, pĂĄr Ăłra alatt kiolvad, és mĂĄr pakolhatom rĂĄ a kĂŒlönbözĂ” finomsĂĄgokat. Most Ăgy sikerĂŒlt:) HozzĂĄvalĂłk: 1 csomag leveles tészta, fél kg lilahagyma, 4-5 db paradicsom, 15 dkg feta, sĂł, bors ... |
Tovább a blogra ... csaladituzhely.blogspot.com/2011/07/p... |
Tepsis krumplival sĂŒlt hĂșsszeletekIsmét egy nagyon egyszerĂ» alapanyagokbĂłl készĂŒlĂ” egyszerĂ» étel. HozzĂĄvalĂłk: 0,5 kg nyĂșl szĂnhĂșs 1 kg krumpli 5-7 dkg fĂŒstölt szalonna 1 közepes fej hagyma olaj sĂł, bors ... |
Tovább a blogra ... www.csakapuffin.hu/2011/07/tepsis-kru... |