Joghurtos padlizsánkrém
sponsored links
Tavaly nyáron kezdtem el érdeklõdni a török (valamint a közel-keleti) konyha remekmûvei iránt. Kíváncsiságom csak fokozódott. Azóta is élvezettel próbálom ki az általunk kevésbé használt fûszerezéssel, alapanyag kombinációkkal járó ételeket. Nyári idõszakban gyakran készítek török ihletésû finomságokat. A padlizsánkrém is a török eredetû joghurtos padlizsánsaláta alapulvételével készült, de végül egy turmix tartályában kötött ki, és ez a krém született belõle:)
Hozzávalók: 2 közepes zsenge padlizsán, 2 dl natúr joghurt, 2-3 evõkanál olívaolaj, 2 gerezd zúzott fokhagyma, só, frissen õrölt bors, frissen facsart citrom lé ízlés szerint.
Hozzávalók: 2 közepes zsenge padlizsán, 2 dl natúr joghurt, 2-3 evõkanál olívaolaj, 2 gerezd zúzott fokhagyma, só, frissen õrölt bors, frissen facsart citrom lé ízlés szerint.