Tahini - szezámpaszta, szezámkrém
sponsored links
A recept a Kifõztük 2010. évi 5.számában jelent meg. Nem is tudom, hogy eddig miért nem került fel a blogra...Most pótlom ezt az elmaradást:)
A tahini (tahina) õrölt szezámmagból készült sûrû állagú massza, amely a keleti ételek kedvelt alapanyaga. A Közel-Keleti (arab-zsidó) konyha ételeihez a hántolt szezámmagból készült, míg a kínai, japán, koreai konyha a hántolatlan szezámmagból készült tahinit használja.
A tahini sós és édes ételek receptjeiben egyaránt megtalálható. A legismertebb a Közel-Keleti változat: sóval, fokhagymával, kevés citromlével elkevert tahini szósz, amely egyik alapanyaga a híres csicseriborsó krémnek, a hummusznak. A tahini joghurttal elkeverve grillezett zöldségek, saláták önteteként szolgálhat. Az õrölt szezámmag mézzel vagy cukorsziruppal elkeverve a halva nevû édesség alapanyaga.
A tahinit házilag is könnyen, gyorsan elõállíthatjuk.
Hozzávalók: ...