Kaiser smarn vagy jó öreg császármorzsa?
sponsored links
Kedves barátnõm, aki Südtirolban él, hozta nekem ezt a receptet még hosszú évekkel ezelõtt. Azóta havi rendszerességgel elõfordul az asztalunkon, hisz olyan egyszerû és gyors, majdnem palacsinta, mégsem kell a tûzhely mellett állnom fél délután. A hozzávalók mindig fellelhetõk itthon, és mindenki kedve szerinti ízesítéssel eheti. A párom tejföllel és cukorral, a kis-nagy gyerekem mákkal és lekvárral, én pedig leggyakrabban dióval.
Ha nincs darálós kedvünk, akkor csak valami gyümölcs szörp is megteszi.Nos....
1 liter tejet elkeverek 4 tojással, pici sóval és 1 evõkanál cukorral. Hozzáadok annyi lisztet, hogy a palacsintánál jóval sûrûbb de a nokedlinél még hígabb, még folyós tésztát kapjak. Állni hagyom egy fél órácskát ...