Pácolt házisajt
sponsored links
Több kiló tehénsajtot vettem, egy részét elgyúrtam túrónak és ment a fagyóba télire. Aztán más részét csak úgy megettük frissen, paradicsommal, mert szerintem ennél finomabb sajt a világon nincs! Aztán megint más része szintén fagyóba került, sajtként, mert jó lesz télen majd elõvenni :)
Két kis üveggel pedig bepácoltam, kíváncsi voltam mi lesz az eredmény. Nos, egy isteni finom, fûszeres sajt készült, úgyhogy abszolút megérte, az biztos. Egyébként a sajt vesztett a sósságából, de ezen kívül minden egyes fûszer íze jól érezhetõ rajta, pár nap pihenés után.
Biztosan mozarrellával is jól múködik a dolog, de szerintem házi tehénsajttal az igazi.
Hozzávalók:
- 20-25 dkg tehénsajt
- 1 nagy cikk fokhagyma
- pár darab bazsalikom- és petrezselyemlevél
- fél teáskanál koriandermag
- extra szûz olívaolaj ...