Pácolt házisajt

2011-07-26

sponsored links


Több kiló tehénsajtot vettem, egy részét elgyúrtam túrónak és ment a fagyóba télire. Aztán más részét csak úgy megettük frissen, paradicsommal, mert szerintem ennél finomabb sajt a világon nincs! Aztán megint más része szintén fagyóba került, sajtként, mert jó lesz télen majd elõvenni :)
Két kis üveggel pedig bepácoltam, kíváncsi voltam mi lesz az eredmény. Nos, egy isteni finom, fûszeres sajt készült, úgyhogy abszolút megérte, az biztos. Egyébként a sajt vesztett a sósságából, de ezen kívül minden egyes fûszer íze jól érezhetõ rajta, pár nap pihenés után.
Biztosan mozarrellával is jól múködik a dolog, de szerintem házi tehénsajttal az igazi.

Hozzávalók:

  • 20-25 dkg tehénsajt
  • 1 nagy cikk fokhagyma
  • pár darab bazsalikom- és petrezselyemlevél
  • fél teáskanál koriandermag
  • extra szûz olívaolaj ...

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2011/07/pacolt...

sponsored links

Keres?s