Hagymás rostélyos zölldséges rizzsel
sponsored links
Többször adódott már, hogy gyönyörû, szeleteknek való marhahusim volt, de igencsak belevaló marháé, azaz idõs állaté volt. Olyankor jön a hagymás rostélyos bevetése, amit nem tudom, hogy anyósom készít-e, de tény, hogy Oldalborda állítólag én fõztömbõl kóstolt olyant elõször.
Hozzávalók:
- marhahús szeletek
- hagyma
- olaj
- só, bors
- liszt
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Egy kukta (én abban szoktam) aljába olajat forrósítunk, s mindenik szelet mindkét oldalát kissé elõsütjük. Miután azzal elkészültünk, a szeleteket félretesszük, a kuktában a kockákra vágott hagymát (mi jóóóó hagymásan szeretjük, 2 kiló húshoz símán 4 óriás fej hagymát használok) megpároljuk. Ha megvan, akkor ...