Brownie gyömbérrel, citrommal
sponsored links
A brownie számomra egyidõs az aktív gasztro bloggolással, olvasgatással. Lehet hogy egy divatos sütirõl van szó, ellenben végtelenül egyszerû, variálható, csodás finomság. Ezt, a fenti képen látható sütit, elneveztem ragacsos sütinek, mert olyan. Pontosan. Van brownie készre kevert por alakban (dr.ötker) is, amihez tej, víz és talán tojás kell hozzáadni, s magad hajtogathatod meg kartonpapírból a kis brownie sütõt. De az nem olyan. Egyáltalán nem. Ez a recept a brownie-k egyik koronázatlan királynõjétõl van, megtalálhatjátok itt. Köszi Puffin. Harmadszorra készítem, majdnem akkora király, mint a kedvenc amerikai palacsinta. Ragacsos.
Hozzávalók:
- 140 gr vaj
- 280 gr cukor
- 30 gr holland kakaópor
- 50 gr étcsoki (féltábla)
- 2 tojás
- nagy csipet só
- 65 gr liszt
- 2 ek reszelt. szárított citromhéj
- 1 tk reszelt, szárított gyömbér
Elkészítés...