Citromfüves vegyes gyümölcsleves
sponsored links
A citromfû leveleit konyhai célokra használjuk. Frissítõ, erõs, citromra emlékeztetõ ízû és illatú növény. Sokféle ételhez jó, minden olyan alkalommal kipróbálhatjuk, amikor citromot vagy citromhéjat alkalmaznánk (kivéve tésztasütés). Ízesíthetünk vele salátát egyéb nyers ételeket, valamint fûszeres szószokat, vajat, gombaételeket, zöldségeket. Finomra vágva vagy turmixolva limonádéhoz, joghurthoz gyümölcssalátához keverhetjük.
Gyógyászati célokra is használják, mert erõsítõ, görcsoldó, nyugtató (a szívre). Van benne C-vitamin is.
Hozávalók: 4 személyre
4 db õszibarack, (keményebb) 4 db nagyobb körte, (keményebb),
30 dkg ananász, (konzerv is lehet), 4 dl tej, (forralt), 3 dl tejföl vagy joghurt, 4 dkg durumbúza simaliszt, õrölt fahéj, õrölt szegfûszeg, 1 citrom, 4 db citromfûágacska (15 cm hosszúak), cukor vagy gyümölcscukor (fruktozum) ízlés szerinti mennyiség
A barackot körtét meghámozom és hasábokra vágom, az ananászt felszeletelem (ha konzerv, akkor leszûröm és csak késõbb teszem a leveshez). A citromfû leveleit lecsipkedem, megmosom leszárítom és a ...