Spaghetti con scampi, rucola, e vino bianco

2011-07-26

sponsored links


A tészta jöhet minden mennyiségben és bármikor. Mostanra kialakultak Macikával a közös kedvenceink. Kitapasztaltam, melyik tésztát hány percig kell fõzni. Nagyon kevés étteremben vagyok maradéktalanul elégedett a tésztafélékkel. Sajnos legtöbb helyen túlkészítik, a szószokat pedig mindenféle keményítõ anyaggal sûrítik, különbözõ granulátumokkal próbálják fokozni az ízélményt. Én igyekszem friss halat, húst, fûszernövényeket használni, házilag készített paradicsomból készítem a szószt, amit liszt helyett az adott zöldséggel sûrítek. 
 
Most ez a fehérboros szósz az aktuális lieblingem. Jól passzol a kagylóhoz, poliphoz, tintahalhoz és a különféle rákokhoz. A rukkola karakteres íze pedig igazán istenien harmonizál a rák édeskés zamatával.

Hozzávalók:
  • 250 g spagettiészta
  • 40 dkg garnéla
  • 2 marék rukkola
  • 2 dl fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek olívaolaj ...

Folytats a blogon ... cucinadellajucus.blogspot.com/2011/07...

sponsored links

Keres?s