Spaghetti con scampi, rucola, e vino bianco
sponsored links
A tészta jöhet minden mennyiségben és bármikor. Mostanra kialakultak Macikával a közös kedvenceink. Kitapasztaltam, melyik tésztát hány percig kell fõzni. Nagyon kevés étteremben vagyok maradéktalanul elégedett a tésztafélékkel. Sajnos legtöbb helyen túlkészítik, a szószokat pedig mindenféle keményítõ anyaggal sûrítik, különbözõ granulátumokkal próbálják fokozni az ízélményt. Én igyekszem friss halat, húst, fûszernövényeket használni, házilag készített paradicsomból készítem a szószt, amit liszt helyett az adott zöldséggel sûrítek.
Most ez a fehérboros szósz az aktuális lieblingem. Jól passzol a kagylóhoz, poliphoz, tintahalhoz és a különféle rákokhoz. A rukkola karakteres íze pedig igazán istenien harmonizál a rák édeskés zamatával.
Hozzávalók:
- 250 g spagettiészta
- 40 dkg garnéla
- 2 marék rukkola
- 2 dl fehérbor
- 1 dl tejszín
- 1 ek olívaolaj ...