Hideg tejszínes õszibarackleves
sponsored links
Ez a leves készült tegnap, amikor a calzone is..... Újra csak dicsérnem kell ezt a calzone receptet, mert légmentesen lezárható tasakokba tettem a maradékot, és még ma is nagyon finomak és puhák maradtak.
Na de itt az ígért õszibarack leves receptje is, amirõl néhány dolgot említek meg, mielõtt leírom a szükséges hozzávalókat.
- A mennyiség inkább 6 fõre szóló adag, mint 4 fõre.
- Kicsit hosszadalmasabb az elkészítése, mint egy hagyományos gyümölcslevesnek, mondjuk mint ennek a vegyes gyümölcslevesemnek, de megéri.
- Szerintem nagy melegben még akár vendégváró is lehet - tejszínhabbal tálalva.
- A levest egy gyönyörû kiadványból készítettem. A könyv címe: A magyarok asztalánál, szerzõi: Unger Károly és Kurunczi Margit. A könyv a magyar gasztronómia 1100 esztendejét mutatja be.