Durumzsömle

2011-07-26

sponsored links


A minap Limara oldalán nézelõdtem és elmerültem egy-egy receptben. Sok-sok érdekes tapasztalatról és okosságról olvastam. Ezúttal a durumbúza fogott meg. Eddig nem raktam össze, az olasz tészták és kenyerek könnyedségét és a durumlisztet. A durumliszt lassabban bomlik le, így lassabban szívódik fel, mint a hagyományos búza. Sikértartalma magasabb, fehérjetartalma viszont alacsonyabb, mint sima társának. Bõvebben Limara pékségében lehet olvasni róla.
Kicsit lehûlt az idõ, elõszedtem a sütõmet. Valami zsömlét gondoltam sütni. Durumlisztbõl. Ezt ötöltem ki. Végülis hasonló az alap tészta recepthez, csak a finomlisztet durumliszttel helyettesítettem.
Hozzávalók:
500 g durumliszt
250 g rétesliszt
250 g teljes kiõrlésû liszt
40 g friss élesztõ
100 ml langyos tej
30 g barna nádcukor
Nagyjából 520 ml langyos víz
2 ek só
Az élesztõt felfuttattam a langyos cukros tejben. Közben a lisztet gyúródeszkára szitáltam és ...


Folytats a blogon ... kataspajza.blogspot.com/2011/07/durum...

sponsored links

Keres?s