Kenyér ahogy én készítem. Elsõ rész: Öreg tészta
sponsored links
A történet ott kezdõdött négy éve, hogy vettem a Lidl-ben egy Bifinett márkájú kenyérsütõt. Azóta én sütöm a családnak a kenyeret, péksüteményt és a kalácsot. Az alapokat E. Margit oldalán sajátítottam el. Jó kis társaság jött össze Margitkánál sokat tanultunk, tanulunk egymástól. Késõbbiekben többen önálló blogot kezdtek írni köztük Limara is. Õ is hasznosította Margitka ötletét amirõl bõvebben a blogján ír.
Én az elsõ számú receptjét használom ami így készül:
csipet só
50 dkg liszt
1 tk cukor
1 dkg friss élesztõ
3 dl langyos víz
1 kanál olíva olaj
Ebben a sorrendben teszem a gépbe és 20 percig dagasztom. Hagyom körülbelül egy órát kelni a gépbe ezután müanyag tálba kiveszem:
Így megy a hûtõbe ahonnét pár óra múlva kiveszem és átgyúrom.
Egy nap múlva igy néz ki háromszori ...