Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Bazsalikomos paradicsomleves mozzarellagolyóvalKb. 2 hete jártunk Ausztriában a Fertõ-tó melletti Familyparkban. Elõtte és utána is végig esett, de aznap szerencsénk volt, mert igaz, hogy nem volt nyári meleg, de legalább az esõ nem esett. A rossz idõnek köszönhetõen a látogatók száma is elfogadható volt, sehol nem volt sorbanállás. Minden kisgyerekes (és nagygyerekes) családnak ajánlom, hogy egyszer nézzék meg ezt a vidámparkot, mert nagyon jó szórakozás egész napra, minden családtagnak. Mi másodszor voltunk, voltak újabb játékok is, és ugyanolyan nagy élmény ... |
Tovbb a blogra ... manokonyha.blogspot.com/2011/08/bazsa... |
Töltött mini padlizsán és más tökfélékMindenkinek, aki szereti a kisméretû tökféléket ajánlom, hogy látogasson el szombaton a Biopiacra a Mom mûvház mellé. Szinte minden nyári tökfélébõl van apró méret, sõt, többféle színben is pompáznak. Én a múlt héten vettem pici padlizsánokat, apró színes cukkiniket és kisméretû hokkaidó tököt is. A padlizsánokba rizzsel kevert maradék kacsaragut töltöttem. Nagyon szerettük, egészen más élményt nyújtott, mint a ... |
Tovbb a blogra ... www.lilafuge.hu/2011/08/toltott-mini-... |
Sajtos cukkini fasírtAz eredeti recept innen van, annyit kellett rajta változtatnom, hogy nekem 3 evõkanál zsemlemorzsa nem volt elég (és ennek megfelelõen kihagytam a tejfölt). Lehet hogy az volt a baj, hogy nem nyomkodtam ki eléggé a cukkinit, mert nem sóztam meg (nem akartam megsózni, elég az, ami a sajtban van), és ezért több morzsára volt szükség a megfelelõ állaghoz. Úgyhogy a zsemlemorzsa mennyiség ... |
Tovbb a blogra ... lillafoz.blogspot.com/2011/08/sajtos-... |
Levendulás aszalt sárgabarack pirított mandulávalA spanyol receptet egy az egyben a Mézes finomságok blogról loptam. Amint megláttam, tudtam, hogy ennek nálunk is nagy sikere lenne, és tényleg, pillanatok alatt eltünedeztek a sárgabarack falatkák!! Hozzávalók:
|
Tovbb a blogra ... cucinadellajucus.blogspot.com/2011/08... |
Sör/ bor/ fröccskorcsolya- Paprikakrémes csigaLegutóbb a teszkóban járva vadásztam néhány, ki tudja miért, de 159.- -rõl 30 ftra leárazott kaliforniai paprikát. Semmi bajuk nem volt, még csak fonnyadtnak se mondtam volna õket... de hát én jártam jól :P Sültpaprika- krém készült belõlük, és, mivel 2 nap múlva hazamegyünk, biztosan nem fogyott volna el, azonban ma baráti iddogálás várható- kellemes italkorcsolyát készítettem belõle:) SÜLTPAPRIKA-KRÉMES CSIGA ... |
Tovbb a blogra ... kolisgurman.blogspot.com/2011/08/sor-... |
Cukkini tekercsKét szép cukkinit találtam múlt nap a kertben. Fantáziátlanul, lepcsánkára gondoltam, hogy lesz belõlük, de sokkal finomabb formában végezték a konyhában. Húskrémmel töltött cukkinitekercs sajttal sütve (A Nõk Lapja Konyha júniusi számából ) Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg darált hús 2 db cukkini ... |
Tovbb a blogra ... gondaanyu.blogspot.com/2011/08/cukkin... |
Paradicsomos állapotA címet vehetik nyugodtan szó szerint, ez a leírás jellemzi jelenleg a legjobban a konyhát. Akad a hûtõben, tálban és kosárban, piros, nem csak kívül, édes és megunhatatlan. Viszont nem kevés, a reggeli fogyasztással nehezen lenne feldolgozható, tehát fõzni kell, és persze ez nem panasz, a hosszú hetek kihagyása után kifejezetten örülök a konyhában állva, csak a lábam nem. Így aztán a fel-le és fel-le még mindig megszokott látvány, különben violaszínben virít ... |
Tovbb a blogra ... imbisz.blogspot.com/2011/08/paradicso... |
A menü másik része: paradicsomos töltött káposzta és tejberizstortaA töltött káposzta receptjét most nem írom le, mert már van a blogon egy ilyenszerû receptem, és a tortát sem írom le részletesen, hiszen az eljárás ugyanaz, mint a múltkorinál, de azért megmutatom õket. A torta ezúttal barackkal készült, és mellette anyu beledobott némi mazsolát és apróra vágott színes rahátot is. És a múltkoritól eltérõen, mindezeket belekeverte a tejberizsmasszába. Isteni lett. Ha fokozni lehetne, azt mondanám, hogy még jobb is, mint a málnás. Mindenkinek nagyon ízlett. |
Tovbb a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/08/m... |
Kukoricadara-bundás hal, körömvirágos rizzselHát, ez lett a kifogott halak sorsa! Már jeleztem, hogy lesz még egy körömvirágos finomság, hát ez a rizs lenne az. Lehet bármilyen más hús mellé is készíteni. Már volt szó, Ednél arról, hogy mi mindent készítünk kukoricadarából, és többek közt, a panírozott hal is szóba jött, mely szerint, a törököknél is igen ismert ez a változata. Apám nagy pecás volt, rengeteget jártunk kirándulni, pecázni, és többnyire így kisütve ettük a ... |
Tovbb a blogra ... martyhobby.blogspot.com/2011/08/kukor... |
Folytatódik a cékla szezonIsmét egy céklás recept, amit már tegnap elõtt is említettem, egy nagyon finom elrakási módja, ennek a mennyei zöldségnek. Szerintem sokkal finomabb, mint az általunk használt, de kinek a pap, kinek a papné. Egyszerû, viszonylag gyors és nagyon pikáns, fehérbor, fehérborecet, só bors kell hozzá. Szerintem érdemes jó minõségû fehérbort feláldozni, mert úgy még istenibb és zamatosabb, Én egy mennyei gyümölcsös egri bort választottam, ami még inkább kihozta a cékla fanyar ízét, nevezetesen a Demeter borászat 2009-es hanga borát, ami nem mellesleg ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/FzniAkarok/~3... |
Harira levesEz a leves egy marokkói ünnepi étel és a fõzõbuli elsõ fogása (lett volna, ha sorjában esszük az ételeket...:). Mivel csúszásban voltunk, így már nem jutott idõ a fotózásra, csak gyors lépésben lefényképeztem az utamba kerülõ elsõ tányér leves :). Elkészítési idõ: 20perc elõkészítés és 90 perc fõzés Hozzávalók 8 fõ részére elõételként, vagy 4 fõ részére fõételként: ... |
Tovbb a blogra ... dejofozni.blogspot.com/2011/08/harira... |
Ropogós magyaros csirkeszárnyakA csirkeszárny nagy kedvenc nálunk. Vannak, akik levágják a szárnyak végét, de én ezt soha nem teszem. Ha jól átsül, akkor az a vékony ropogós csont is nagyon finom tud lenni. Többféle páccal is szoktam készíteni, nagyon szeretjük például a fûszeres citromos pácot is, bár annak az elkészítése kicsit több idõt vesz igénybe. Most viszont egy nagyon egyszerû, de annál finomabb magyaros ... |
Tovbb a blogra ... csiperke.blogspot.com/2011/08/ropogos... |
Édes-almás egytálételAmikor már eleged van a húsfélékbõl, de zöldséget és gyümölcsöt sem akarsz ropogtatni, fõleg pedig se fõzeléket, se levest, se csokit nem akarsz enni, akkor jöhet ez az Édes almás egytálétel. A kép a Google images-rõl való Hozzávalók:
|
Tovbb a blogra ... paleolihlet.freeblog.hu/archives/2011... |
Gyümölcsrizs hideg idõreAnnyira bejött a karamellizált szilva, hogy a vasárnapi 16 fokban, az ebéd utáni meleg gyümölcsrizsre is ilyen szilva került. Gyümölcsrizs 1 l tej 1 bögre víz 25 dkg arborio rizs 1 ek vaníliaesszencia 1 csipetnyi só 8 dkg cukor 1/2 rúd fahéj ... |
Tovbb a blogra ... mirelle.freeblog.hu/archives/2011/08/... |
HÁZI PRAKTIKÁK - I. BEFÕZÉS, ami éppen most aktuálisCsendes Dia egy gyûjteményt küldött nekem, melyet most fejezetekre bontva közzé teszek! Ezek a praktikák csak azoknak, akik nem a 100% paleot követik! I. TARTÓSÍTÁS
|
Tovbb a blogra ... paleolihlet.freeblog.hu/archives/2011... |
HÁZI PRAKTIKÁK - III. Lekvár, dzsem, pektin - a Házi praktika II. a PaleoVitalonHÁZI PRAKTIKÁK CSENDES DIA GYÛJTÉSE ALAPJÁN III. LEKVÁR, DZSEM, PEKTIN
|
Tovbb a blogra ... paleolihlet.freeblog.hu/archives/2011... |
Sós-sajtos rudacskaAzt kérdezte a fiam, miközben gyúrtam a tésztát, hogy mi a különbség a különbözõ sós-sajtos sütemények között, és én csak annyit tudtam neki mondani, hogy bár igen sok nagyon hasonlít egymáshoz, azért az összetevõk arányában mégis eltérnek. Arra nemigen tudtam választ adni, hogy akkor miért használunk mindig más receptet, ha már egy bevált és mûködik:) Ezt a sós pálcikát Moha és Sáfrány blogján találtam, tulajdonképpen a szép fotó keltette fel a figyelmemet. De a recept is megér egy ... |
Tovbb a blogra ... fakanal.freeblog.hu/archives/2011/08/... |
Füge kecskesajttal, serranoba göngyölveAnyósomék kertjében elkezdett beérni a füge. Mi is kaptunk pár szemet kóstolóba. Éppen azon törtem a fejem, mit is kezdjek vele, mikor megláttam ezt a jó kis ötletet. |
Tovbb a blogra ... fozomasina.freeblog.hu/archives/2011/... |
Balzsamos-bazsalikomos pirított pulykamáj
Ritkán eszünk májat, épp nemrég kérdeztem Apát, hogy lenne-e kedve. Akkor nemet mondott. De amikor tegnap vásárolni voltam, meseszép és friss pulykamájat láttam. Fél kilót vettem csak belõle, de nem bántam meg. |
Tovbb a blogra ... bodzablog.freeblog.hu/archives/2011/0... |
Tomato sauce con meatballsA húsgombóc számos rögeszméim egyike. Egyszerû, mint egy faék, de éppen ebben rejlik a változatossága. Csak itt a blogon van legalább ötféle. Vagy inkább hét. A márciusi Olive magazin egy egész oldalt szentelt a kedvencemnek, ott néztem ki ezt a változatot. Paradicsomos húsgombóc (2 személyre): ... |
Tovbb a blogra ... ecet-es-olaj.freeblog.hu/archives/201... |
Fából vaskarika: cukkiniból sült krumpli? :))
Pár hete írtam, hogy micsoda felfedezést tettem. Persze azóta sem találtam nagyobbacska, szikkadtabb cukkinit. Kivártam :) ez így lehet, hogy pofátlanság, de üzentem az eredeti találmány ajándékozójának, hogy szívesen fogadnék még ugyanolyat. Aztán egyik nap Apácska hazaállított egy olyannal. Végül másnap, vagyis tegnap, olajban kisütöttem ... |
Tovbb a blogra ... bodzablog.freeblog.hu/archives/2011/0... |
Csõben sült brokkoliHozzávalók: 1/2 kg brokkoli, 25 dkg darált hús, 1 tojás, só,bors,paprika krém, 1 kis hagyma, 1 szelet kenyér, olaj,prézli,5 dkg sajt Besamel mártás: 1 evkõanál vaj, 1 evkanál liszt, 2.5 dl tej, 1 dl tejfõl ,10 dkg sajt,só,bors A brokkolit sós vízben roppanósra fõztem. Addig a hagymát apróra vágtam és ... |
Tovbb a blogra ... aledakonyhaja.blogspot.com/2011/08/cs... |
Wedding cake-az elsõ esküvõi tortaMúlt szombatra készítettem ezt az esküvõi tortát.Már jó egy hónappal elõtte megkaptam a nászpárt,hogy majd ezt tegyem a torta tetejére.Más kérés nem nagyon volt a tortával kapcsolatban csak annyi,hogy ne legyen nagyon túldíszítve és legalább 35 szeletes legyen:-)A többi rám volt bízva:) Ennek nagyon örültem,mert minden vágyam volt,hogy egyszer én is beállhassak az esküvõi tortakészítõk sorába.Fantáziámat és kreativitásomat kihasználva ezt a tortát alkottam meg. A tortáról egy pár szót: Az alsó tortarész ... |
Tovbb a blogra ... adrykonyha.blogspot.com/2011/08/weddi... |
Vegán lecsó füstízzel és bulgurralA szezon kedvence nálunk minden kétséget kizáróan a lecsó. Szép lassan jöttünk rá a számunkra tökéletes íz kombinációra, aminek az egyik legjelentõsebb összetevõje az indiai konyhából megismert fekete kardamom, aminek nagyon kellemes füst íze van. Enélkül már nem lecsó a lecsó :). A hagyományos tarhonyát bulgurra cseréltük le, mert bár már tarhonyából is lehet teljes kiõrlésû és tojásmentest kapni, mégis többet kell rá várni, míg ... |
Tovbb a blogra ... vajaspanko.blogspot.com/2011/08/vegan... |
Fahéjas szilvaturmixMa egyedül reggeliztem gyümölcsöt, mindenki más dõzsölt :). Nem volt kedvem gyümölcssalátához, inkább gyorsan szerettem volna túl lenni a reggelin, ezért 1 db banánt és 5 szem megmosott, kimagozott szilvát bedobtam a turmixba, csavartam rá pici citromlevet, tettem rá 1 evõkanál mézet, fél kávéskanál õrölt fahéjat és 5 citromfû levelet, gyorsan összemixeltem, de kicsit sûrûnek találtam, ezért öntöttem hozzá 1 dl hideg vizet. Így is jó sûrû, isteni finom turmixom lett, ebbõl ... |
Tovbb a blogra ... hzias2.blogspot.com/2011/08/fahejas-s... |
Néhány falat SpanyolországTöbbször említettem már, hogy szenvedélyesen szeretem a spanyol konyhát. Nem csak a helyszínen igyekszem élvezni a ... |
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
Áfonyás-mandulás cupcake (paleo)
Igazság szerint ez lett az áfonyás muffinokból, ez is volt az alapkoncepció, azonban a muffinok olyan jól sikerültek, hogy csupán önmagukban, krém korona nélkül is megállják a helyüket, ezért posztoltam õket külön. Ez a változat, krémmel a tetején, fenséges. El tudom képzelni nagyobb alakban is, mint tortát, két szép tortalap és két vastag réteg krém. Tetején pedig rengeteg áfonya...hmmm...ha lesz még áfonya, akkor lehet, hogy ez lesz belõle. Nagyon a szívünkhöz nõtt.
|
Tovbb a blogra ... pocakpanna.blogspot.com/2011/08/afony... |
Keksz kávéhozMegkaptam :-) Fahéj és kávé, ropogós diódarabok és olvadozó csokoládé egy-egy falatban... Hamar elfogyott! Keksz kávéhoz Hozzávalók 18-20 db-hoz: ... |
Tovbb a blogra ... thechefviki.blogspot.com/2011/08/keks... |
Kukoricával töltött cukkiniCukkininek pedig mindig kell itthon lennie. Világos, nem?! Ha van itthon, akkor biztosan nem maradunk éhen. Bármihez keverjük, egyszerûen álcázza magát. Nem erõszakos, nem intenzív, de mégis nagyon finom tud lenni. Hozzávalók, ahogyan készítettem: 25 dkg fõtt kukorica(2-3 csõ) 60 dkg cukkini só, bors 2 gerezd fokhagyma snidling ... |
Tovbb a blogra ... fozesfecseg.blogspot.com/2011/08/kuko... |
Paradicsom, paradicsomlé, paradicsom sûrítményMintha kissé lankadna már a nagy szavazások száma, de bizony az elmúlt télen ha netán megkérdeztem gyermekeim milyen leves legyen, akkor esélyes volt valamilyen gyümölcsleves, szorosan versenyben a paradicsomlevessel. Tavalyelõtt készen sok-sok üveg paradicsomlevet kaptunk Édesanyámtól, tavaly sajna a termés közel semmi volt nála, de rákaptunk a házilag befõzött paradicsom ízére, ezért irány a piac. Miképp idén szintúgy (a paradicsom még csak most kezdett nálunk virágzani....mi lesz belõle így?). Tavaly már nem emlékszem a mennyiségre, emlékeim szerint egy nagy dobozzal ... |
Tovbb a blogra ... elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com... |
Ki korán kel,kakaós csigát sütÚgy tûnik,nincs számtalan elõnye annak,ha hajnali fél ötkor felébredek, és sehogyan sem tudok visszaaludni. Felkelek,iszom egy kávét, és azon tûnõdöm,mit is lehet ilyenkor csinálni.Csendben,hiszen mindenki alszik. Barátom az internet,és még egy kávé, lassan telik az idõ. Végül elõveszem a Horváth Ilonát és kelt tésztát készítek. Kelt tésztát dagasztani egyébként kellemesen izgalmas érzés,ettõl végleg felébredek. Legyen sima,könnyû és fényes. Ha nem dagasztjuk ki eléggé, nehéz marad a ... |
Tovbb a blogra ... vesta007.blogspot.com/2011/08/ki-kora... |
Méregerõs chilis olajKaptam 10-15 db jó erõs kicsi chilipaprikát, hirtelen ennél jobb eltevés nem jutott az eszembe. Felkarikáztam az összeset, bele egy üvegbe és felöntöttem jóféle napraforgóolajjal. Jó lesz ez húsok sütögetésénél, vagy majd télen, ha erõsíteni kell valamilyen ételt. Nagyon szeretem a jó csípõs, erõs ételeket egyébként is, de ha náthás vagyok akkor kötelezõen, gyógyszerként alkalmazom. Garantáltan rendbe is tesz. A magyar cseresznyepaprikának sincs párja, az is csodafinom, különösen ecetesen szeretem téli ... |
Tovbb a blogra ... zsanuaria.blogspot.com/2011/08/merege... |
Mirabella lekvárKét hete készítettem, és igen jó lett. A mirabella vagy mirabolán nem más, mint egy szilvafajta. E hangzatos nevet sokan nem ismerik, de ha azt mondom: fosószilva, lotyószilva, potyókaszilva, akkor sokan a fejükhöz kapnak. Nálunk a kertben egyszer csak megjelent magától, ami nem csoda, mert itt, a szentendrei hegyvidéken lépten-nyomon nõ, sõt, a 11-es út mellett is akad szépszerével. Van sárga, piros változata, ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/nouR... |
Sárgabarack a köbönSárgabarack lekvár. Imádom. A klasszikust, amit Anyukám és Miki Anyukája készít. Viszont mivel Õk nagyon jól csinálják, én nem is fogok hozzá. Pár hete azonban kaptam egy nagyon nagy vödör isteni édes sárgabarackot, pont befõzni valót, teljesen érett volt mind, a legkiválóbb lekvár készíthetõ belõle. Klasszikus baracklekvár kilõve, így gondolkodni kellett egy kicsit, mivel bolondítsam meg. Rozmaringosat már tavaly ellõttem, idén valami mást akartam. A levendulásban biztos voltam. Az amarettósat is viszonylag ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/PFvA... |
Zöldbab télireHozzávalók: 5 kg zöldbab, 1.5 kg paradicsom, zellerlevél,petrezselyemlevél, só, szalicil A zöldbabot feltördeltem és megmostam.A petrezselyem leveleket apróra vágtam. A paradicsomot megmostam ,felvágtam és passzírozó géppel átpasszíroztam.Egy nagy edénybe rétegesen tettem a paszulyt,sót,paradicsomlevet és petrezselyem zöldet.Annyi vízzel öntöttem fel,hogy épp nem lepte el.Lassú tûzön 1 órán át pároltam,míg a paszuly összeesett. Tiszta,csirátlanított üvegkannákba raktam,középre és felül egy egy zeller levelet tettem, felöntöttem a ... |
Tovbb a blogra ... aledakonyhaja.blogspot.com/2011/08/zo... |
Rumos szilvás süteményÚjabb régi recept kapott szép új külsõt. Mivel volt egy zacskó, már válogatásra szoruló szilvám itthon, elõvettem ezt a receptet. Elõször akkor készítettem, amikor csak terveztem egy honlap létrehozását. Majdnem 5 éve már ennek, de azóta sem volt ismétlése. Az elsõ ételekhez csak néhány képet készítettem, hiszen akkor még a receptek zöme kép nélkül vagy egy-egy, a kész ételrõl készült képpel jelent meg, így nem csak egy nagyszerû süteményt kóstolhattunk most újra, hanem újabb fázisfotókkal ... |
Tovbb a blogra ... alizkonyha.blogspot.com/2011/08/rumos... |