Balzsamos-bazsalikomos pirított pulykamáj
sponsored links
Ritkán eszünk májat, épp nemrég kérdeztem Apát, hogy lenne-e kedve. Akkor nemet mondott. De amikor tegnap vásárolni voltam, meseszép és friss pulykamájat láttam. Fél kilót vettem csak belõle, de nem bántam meg.
Mostanában, hogy mellõzzük a hagyományos köreteket, próbálok valami extra kis bolondságot, egy kis csavart vinni a hagyományos ízek mellé. Az ugyebár szentháromság, hogy máj nem létezhet bors és fokhagyma nélkül. Még a mézes sem :) De úgy gondoltam, hogy ez a pulykamáj elbír még egy kis extrát. A végeredmény szuper finom, pikáns és emlékezetes lett.
Balzsamos-bazsalikomos pirított pulykamáj - U1
Ez kell hozzá: 500 g friss pulykamáj, 2 lilahagyma, só, bors, fokhagyma, balzsamecet esszencia, görögbazsalikom, egy pici olíva a sütéshez.
Így készül: a májat megtisztítottam, serpenyõben az olajat megmelegítettem és abba óvatosan beletettem. A kerámiaserpenyõmbe - illetve ez a wok méret - alig kell némi olaj, kb. 2 szûk evõkanálnyi is elég volt. Amikor már picit összehúzta az olaj a májat, akkor ...