Sós-sajtos rudacska
sponsored links
Azt kérdezte a fiam, miközben gyúrtam a tésztát, hogy mi a különbség a különbözõ sós-sajtos sütemények között, és én csak annyit tudtam neki mondani, hogy bár igen sok nagyon hasonlít egymáshoz, azért az összetevõk arányában mégis eltérnek. Arra nemigen tudtam választ adni, hogy akkor miért használunk mindig más receptet, ha már egy bevált és mûködik:) Ezt a sós pálcikát Moha és Sáfrány blogján találtam, tulajdonképpen a szép fotó keltette fel a figyelmemet. De a recept is megér egy misét: rém egyszerû az összeállítása, én a Moulinex robotgépem késes aprítóját használtam az összeállításhoz, még csak a kezem se nagyon lett vajas, mire elkészült. És ez bizony fontos szempont akkor, amikor K. esküvõjére választom ki a majd elkészítésre kerülõ darabokat.
Hozzávalók egy nagy gáztepsinyi adaghoz:
25 dkg liszt
13 dkg hideg vaj
1 dl joghurt
2 teáskanál só ...