Mirabella lekvár

2011-08-03

sponsored links


Két hete készítettem, és igen jó lett. A mirabella vagy mirabolán nem más, mint egy szilvafajta. E hangzatos nevet sokan nem ismerik, de ha azt mondom: fosószilva, lotyószilva, potyókaszilva, akkor sokan a fejükhöz kapnak.
Nálunk a kertben egyszer csak megjelent magától, ami nem csoda, mert itt, a szentendrei hegyvidéken lépten-nyomon nõ, sõt, a 11-es út mellett is akad szépszerével. Van sárga, piros változata, a mi fánk piros gyümölcsöt terem. Idén olyan nagy mennyiségû szilvát termett a két fa, hogy szúrta a szemem a sok gyümölcs, szinte hívogatott, hogy kezdjek vele valamit. Hát kezdtem is, az elsõ próbálkozás egy nagyon jól sikerült lekvár, melynek receptje most következik.

Recept

2,5 kg mirabellaszilva
70 dkg kristálycukor
egy rúd fahéj
fél citrom leve
1 db Haas 3:1 arányú zselésítõ

A jól megmosott, leszárazott szilvát szõröstül-bõröstül lábosba teszem a fahéjrúddal, és nagy lángon néha megkeverve kb. 20 percig fõzöm. Ennyi idõ alatt sok levet enged, a héját ledobja, és ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/nouR...

sponsored links

Keres?s