Zöldbab télire
sponsored links
Hozzávalók: 5 kg zöldbab, 1.5 kg paradicsom, zellerlevél,petrezselyemlevél, só, szalicil
A zöldbabot feltördeltem és megmostam.A petrezselyem leveleket apróra vágtam. A paradicsomot megmostam ,felvágtam és passzírozó géppel átpasszíroztam.Egy nagy edénybe rétegesen tettem a paszulyt,sót,paradicsomlevet és petrezselyem zöldet.Annyi vízzel öntöttem fel,hogy épp nem lepte el.Lassú tûzön 1 órán át pároltam,míg a paszuly összeesett.Tiszta,csirátlanított üvegkannákba raktam,középre és felül egy egy zeller levelet tettem,felöntöttem a levével és tetejére késhegynyi szalicilt szórtam.Az üvegeket lezártam és vízzel teli edénybe állítottam ,hogy a nyakukig ért. Forrástól számítva ...