Néhány falat Spanyolország

2011-08-04

sponsored links

Többször említettem már, hogy szenvedélyesen szeretem a spanyol konyhát. Nem csak a helyszínen igyekszem élvezni a házias spanyol konyhát, hanem itthon is. Sajnos nem olyan széles a választék még itthon spanyol termékekbõl, mint szeretném, így néhány kedvencemet Spanyolországból szerzem be. Nem feltétlenül a Serrano vagy Iberico sonkát, hiszen az még csak-csak kapható itthon.

A mi kolbászunkhoz hasonlító chorizoból például inkább vastag kolbász kapható szeletelve mifelénk, meglehetõsen nehezen tudom beszerezni az "átlagos", fõzéshez használható chorizot, ha kifogy a készletem. A spanyol szalámik és chorizo és nem chorizo típusú kolbászok rendkívül ízletesek, nagy kár, hogy itthon szinte alig lehet hozzájutni.

A spanyol sajtokkal, ugyanez, vagy még rosszabb a helyzet, pedig szerintem vetekszenek az olasz és francia sajtokkal, vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy nem kevésbé ízletesek. Csak kevésbé ismertek. A Manchego, Cabra de malaga, Idiazabal sajtokat ismerem és kedvelem leginkább. Most kipróbáltam többféle kecskesajtot, fõleg közepesen érett, hétköznapi fajtákat. Hoztam is egy keveset belõle haza is.

A Spanyolországban kapható fûszerek is kiválóak, különösen a sáfrány és a különbözõ szemcséjû változatban kapható szárított fokhagyma. Mivel a spanyol konyha egyik alap ízesítõje a ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s