Néhány falat Spanyolország
sponsored links
A mi kolbászunkhoz hasonlító chorizoból például inkább vastag kolbász kapható szeletelve mifelénk, meglehetõsen nehezen tudom beszerezni az "átlagos", fõzéshez használható chorizot, ha kifogy a készletem. A spanyol szalámik és chorizo és nem chorizo típusú kolbászok rendkívül ízletesek, nagy kár, hogy itthon szinte alig lehet hozzájutni.
A spanyol sajtokkal, ugyanez, vagy még rosszabb a helyzet, pedig szerintem vetekszenek az olasz és francia sajtokkal, vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy nem kevésbé ízletesek. Csak kevésbé ismertek. A Manchego, Cabra de malaga, Idiazabal sajtokat ismerem és kedvelem leginkább. Most kipróbáltam többféle kecskesajtot, fõleg közepesen érett, hétköznapi fajtákat. Hoztam is egy keveset belõle haza is.
A Spanyolországban kapható fûszerek is kiválóak, különösen a sáfrány és a különbözõ szemcséjû változatban kapható szárított fokhagyma. Mivel a spanyol konyha egyik alap ízesítõje a ...