Sárgabarack a köbön

2011-08-03

sponsored links



Sárgabarack lekvár. Imádom. A klasszikust, amit Anyukám és Miki Anyukája készít. Viszont mivel Õk nagyon jól csinálják, én nem is fogok hozzá. Pár hete azonban kaptam egy nagyon nagy vödör isteni édes sárgabarackot, pont befõzni valót, teljesen érett volt mind, a legkiválóbb lekvár készíthetõ belõle. Klasszikus baracklekvár kilõve, így gondolkodni kellett egy kicsit, mivel bolondítsam meg. Rozmaringosat már tavaly ellõttem, idén valami mást akartam. A levendulásban biztos voltam. Az amarettósat is viszonylag hamar eldöntöttem, de még volt egy adagra való barackom, így született meg a kínai ötfûszeres változat is. Imádom a kínai ötfûszert, egyszerûen nem tudok betelni vele. A sárgabarackkal is kiválóan passzol, de nekem a kacsa a kedvencem vele. A fûszerkeverék egyenlõ arányban tartalmazza a szecsuáni borsot, a fahéjat, a szegfûszeget, az ánizskaprot és a csillagánizst. Valamennyi hozzávalót finomra õröljük és légmentesen záródó dobozban tároljuk. Ázsiai boltokban kapható készen. Nagy szívfájdalmam, hogy egyszerû hiperekben ilyen fûszerekkel nem lehet találkozni, pedig nem valami extra dologról van szó, drágának sem mondanám.

Visszatérve a lekvárokra: minden változat alapja 1,5 kg gyümölcs, 1 csomag Haas 3:1-ben zselésítõ (tudom, tartósítószeres, viszont egyéb adalék nincs benne és ez nekem bevállt, akármit tettem a lekvár megromlott nélküle, így már nem kockáztatok), 0,25 kg cukor.
Ehhez jön hozzá az ízesítést szolgáló fûszer vagy alkohol: ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/PFvA...

sponsored links

Keres?s