HÁZI PRAKTIKÁK - I. BEFÕZÉS, ami éppen most aktuális

2011-08-02

sponsored links

Csendes Dia egy gyûjteményt küldött nekem,

melyet most fejezetekre bontva közzé teszek!

Ezek a praktikák csak azoknak, akik nem a 100% paleot követik!

I. TARTÓSÍTÁS

  • Tartósításra évek óta a hõt használom. Nem teszek semmiféle tartósítószert semmibe. Mikor kész a savanyúság-lé, hidegen ráöntöm a zöldségre (paprika,uborka vagy karfiol), aztán az üvegeket nagy lábosba bele egy konyharuha, berakosgatom az üvegeket, kb. félig töltöm meg a lábast vízzel, és elkezdem forralni. Aztán kiveszem, bebugyolálom az üvegeket és 2 napig hagyom. A lekvárt (igaz eddig cukorral) pedig forrón öntöm az üvegbe, bebugyolálom, és hagyom míg teljesen kihûl.
  • A gyümölcsökre szánt lét (forró víz+édesítõ, eddig édesítõvel csináltuk, de jövõre megpróbálom szteviával) beleöntöd az üvegekbe. Aztán a tetõ belsejére raksz egy pár csepp tiszta szeszt (kb. fél kávéskanálnyit), azt meggyújtod és ráborítod az üvegre. Vigyázni kell vele, mert meleg is lesz hamar a tetõ, illetve amikor fordítod, akkor nehogy megégesd a kezed. Ezzel az eljárással szép tiszta marad a gyümölcs, még sosem barnult meg, és nem is romlik. Az ízét sem befolyásolja

Steviával nyugodtan lehet a lekvárokat, kompótokat eltenni, én már tavaly kipróbáltam, és mûködik!!! BB

Paprikakrémet én is szoktam csinálni, én is kevés olajat teszek a tetejére és a hûtõben simán eláll a következõ nyárig. Szinte mindenbe teszek ízesítõnek, levesekbe, fõzelékekbe, sõt mostanában nyers zöldségekre úgyszintén.


Folytats a blogon ... paleolihlet.freeblog.hu/archives/2011...

sponsored links

Keres?s