Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Sültpaprika krémOkkinál olvastam a sültpaprika krém ötletét, akkor jutott eszembe, hogy nekem is van még a fagyon két csomag sült paprika, amit nem sikerült felhasználni eddig. Okki majonézzel készítette, én a majonézt kihagytam belõle, így is csodafinom lett. Okki, köszi az ötletet. Hozzávalók:
|
Tovbb a blogra ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2011/08... |
Cukor Show visszaszámlálás és egy meglepetésMár csak pár nap van a Cukor Show-ig! Ezeket az ékszereket is azért készítettem, hogy elvigyem õket! Lázasan készülõdünk mindannyian! Közben van egy nagyon jó hírem is! Méghozzá az, hogy ... |
Tovbb a blogra ... krickykonyhaja.blogspot.com/2011/08/c... |
Virslis copfokAmint megláttam tudtam, hogy ezt nekem is el kell készítenem. Valami fantasztikus mindenkinek ajánlom, nem csak reggelire, vacsorára, de még sörkorcsolyának is tökéletes. Bár bonyolultnak tûnik - én is elsõ ránézésre azt hittem - de egyáltalán nem az, ha követjük az ITT fellelhetõ linken található fázisfotókat. Nagyon sok blogon láttam, de most Trinity receptjét vettem alapul, pár ... |
Tovbb a blogra ... kiskonyham.blogspot.com/2011/08/virsl... |
Bazsalikomos vaníliafagylaltA receptet itt találtam, végül teljesen másképpen készítettem el, tulajdonképpen csak az ötlet származik a Delicious Days blogról. A fagylalt alapjául egy angol krémet készítettem. Hozzávalók 4 személyre: - 250 ml zsíros tej - 1 vaníliarúd - 250 ml tejszín - 6 tojássárgája - 100 gramm porcukor - 1 csokor friss bazsalikom ... |
Tovbb a blogra ... kavecsokolade.blogspot.com/2011/08/ba... |
Zsenge sóskamártás esete a lábatlannalKét tábor létezik: Akik szeretik és akik utálják a sóskamártást. Tényleg szeretni vagy utálni lehet. Ha szereted, akkor csakis egyféleképpen tudod megenni. Vagy csak bundás kenyérrel, vagy fõtt, sült hús mellé, vagy fõtt burgonyával, vagy így lábatlannal. Elõzõ sóskás bejegyzésemben már írtam ennek feltétlen szeretetérõl. Igen itt Borsodban így eszik a sóskát, lábatlannal. A lábatlan, tulajdonképpen sült tölteléket jelent valamilyen formában. ... |
Tovbb a blogra ... gondaanyu.blogspot.com/2011/08/zsenge... |
Bazsalikomos tejszínes karfiolos tésztaMára nem terveztem meg az ebédem, szerettem volna kicsit
megerõltetni magam, hogy a meglévõ alapanyagokból hozzak ki valami
frisset, gyorsat, zöldségeset. Mert a hús mostanában valamiért nem
csúszik. Persze nem is baj. Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik gyorsan szeretnének ebédhez jutni és nem baj, ha nincs benne hús. A
technológiát Jamie Olivertõl lestem el, az íz-kombinációt pedig már nem
is emlékszem, honnan. Arra emlékeztem, hogy a bazsalikom és a karfiol
szeretik egymást. Eddig friss fûszerrel még nem próbáltam, itt volt az
ideje. (Mert a "kiskertem" bõségesen terem bazsalikomot.) |
Tovbb a blogra ... kataspajza.blogspot.com/2011/08/bazsa... |
Kitty és haverkája, sok cseresznyévelUnokatesóm szülinapjára készítettem ezt a kisebb méretû tortát ajándékba nem olyan régen. Nagyjából az egész gyerekkorunkat együtt töltöttük, mert csak két év van köztünk, de én amúgy annak idején nagynövésû gyerek voltam, így ez nem volt olyan feltûnõ. (Azóta valahogy megálltam a növekedésben persze... :)) Rengeteg vicces kis sztorit tudnék mesélni, hogy mi mindent csináltunk mi együtt, de hát ugye, ez ... |
Tovbb a blogra ... jepatojtavan.blogspot.com/2011/08/kit... |
Csíki PityókafesztiválAki csak teheti, holnap délelõtt - de délutánba nyúlóan! - jöjjön el Csíkszeredába, és vegyen részt az idei év Pityókafesztiválján. Az Erdélyi konyha szerkesztõsége is kivonul testületileg, és sok-sok krumplis finomsággal várja (a zsûrizés után:D) az illatkavalkádtól már-már kóválygó korgó gyomrúakat! Várunk!!!:) |
Tovbb a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/08/c... |
Simit - egy karika TörökországTöbben kérték már tõlem a receptet és ha jól emlékszem egyszer már bele is vágtam a Simit (ejtsd: szimit) sütésbe, de a végeredmény nem volt az igazi, így jó szokásomhoz híven az akkor próbált recept nem is került említésre itt a blogon. Azóta tanultam sok hibából és rájöttem, hogy mindig a legegyszerûbb megoldás vezet a legtökéletesebb végeredményre. A másik, amit az élet már sok aspektusából megtapasztaltam, hogy hacsak egy ... |
Tovbb a blogra ... izmorzsak.blogspot.com/2011/08/simit-... |
Burgonyás, gombás, mangalicakolbászos lecsóBurgonyás, gombás, mangalicakolbászos lecsóHozzávalók :
|
Tovbb a blogra ... eshobbychef.blogspot.com/2011/08/burg... |
Ringó ringlóIgen, jól gondolják a címet olvasva, megint elememben vagyok, de ugye megbocsátható ennyi még. Ha nem, hát az se baj, leírtam, láthatják, most már így marad. Tehát mára ringlóleves, mert Panniéktól a sok paradicsom, uborka, cukkini mellé egy kisebb mennyiségû lilás ringló is került. Lehetett volna persze befõzni, megsütni vagy csak úgy megenni, én végül megfõztem, és azt hiszem, nem tettem rosszat. A szilva és az ötfûszer már sokszor mûködött jól ... |
Tovbb a blogra ... imbisz.blogspot.com/2011/08/ringo-rin... |
Prosciutto con melone e olivoProsciutto con melone e olivoHozzávalók :
|
Tovbb a blogra ... eshobbychef.blogspot.com/2011/08/pros... |
Málnás tejberizs tortaA recept Moha Konyhájáról származik, annyi kiegészítéssel, hogy én megkentem a piskóta alapot málnalekvárral, és a tetejére pedig málnazselét öntöttem. Érdemes elpepecselni vele, nagyon finom! Hozzávalók: (26 cm átmérõjû tortaformához) Piskóta: 2 tojás 8 dkg cukor 8 dkg liszt fél teáskanál sütõpor 2 evõkanál olaj 2 evõkanál víz Tejberizs: ... |
Tovbb a blogra ... gastroglobe.blogspot.com/2011/08/maln... |
Cukkinis fritatta.Nem is olyan régen Mézigörl-nél nézelõdtem, és éppen akkor fritattát készített paradicsomsalátával. Igaz nála spenót került bele, én pedig cukkinivel készítettem el, és a paradicsomsaláta is kicsit más. Viszont a mai ebédhez az ötletet neki köszönhetem. Amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan el is fogyott. Én csak így a kettõt együtt ettem, de friss kenyérrel, vagy péksüteménnyel lett ... |
Tovbb a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/08/c... |
Kefires kockaEz egy pogácsa szerû valami, minimális alapanyagból, ami éppen fellelhetõ volt a konyhámban. Nem is fûztem hozzá sok reményt, mert 100 %- ban kukorica liszttel készült (ez volt csak itthon). De nagyon fini lett. Melegen még érzõdött rajta a savanykás kefir íze, de amikor kihûlt isteni lett! Órák múlva is puha maradt, nem lett porhanyós, mint a ... |
Tovbb a blogra ... glutenmentesen-andi.blogspot.com/2011... |
Mézes-mustáros pangasius párolt zöldségekkel.Mézes-mustáros pácot eddig csak csirke és pulykamell pácolásához használtam. Most viszont egyik kedvenc halamat a pangasiust pácoltam be mézzel, mustárral, olívaolajjal és halfûszerkeverékkel. Igaz kicsit tartottam tõle, hogy vajon milyen lesz majd a hal ezzel a páccal, de mondhatom nagyon finom lett. 1-2 órát állni hagytam, hogy az ízek jól átjárják, majd sütõpapírra fektetve a sütõben sütöttem készre. A hal nagyon ... |
Tovbb a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/08/m... |
Tom khaa kaiVégre sikerült elkészítenem kedvenc thai levesem, ráleltem a Szépvölgyi úton egy nagyon klassz koreai boltra, ahol minden hozzávalót volt és még az eredeti receptet is megkaptam az eladótól, aki meglepõ módon nem koreai, hanem thai és az övé a bolt, de szerinte a magyarok jobban szereti a koreai konyhát, így igazodott a helyi igényekhez. Azt hiszem új törzshelyem lett, imádom azt a boltot!:-) Megérte várni erre a mennyei levesre, mert mindenki megnyalta, mind a tíz ujját, és még úgy ettünk volna belõle, de sajnos hamar elfogyott!:-) Különlegesség, hogy ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/FzniAkarok/~3... |
Õszibarackos túrófagyiSajnos idén valahogy lemaradtam a sárgabarackról, pedig sokkal jobban szeretem már, mint az õszibarackot. Ez a fagyi még finomabb lett volna sárgabarackosan, de még õszibarackosat nem is ettem. A fagyi készítésem alapjai a szokásos: mi van a hûtõben, azaz ami már nem elég semmi másra, az pont elég egy fagyikára. Hozzávalók: kb15-20 dkg túró, kb 1-1 dl tejföl-joghurt, cukor/méz, 2-3 õszibarack, 2-3 ... |
Tovbb a blogra ... pinkcsoki.blogspot.com/2011/08/osziba... |
Szilvás-áfonyás cobblerPár napja, receptböngészés közben akadtam rá erre a sütire, mely egy amerikai desszert és szerintem a piték és morzsás sütik közti átmenethez hasonlít a legjobban. Mivel már alig vártam, hogy ismét teremjen a szilva, ezért egy kevés áfonyával vegyítve a számomra legkedvesebb süteménybe való gyümölcs lett a fõ töltelék. Persze a szilvából két fajta is került bele, ezért a sütés közben csak remélni tudtam, hogy a szomszédok nem hiszik, hogy kisüsti pálinkafõzdét nyitottam, olyan intenzív volt a három ... |
Tovbb a blogra ... fahejaspate.blogspot.com/2011/08/szil... |
Marokkói datolyás bárányhátszínIllatos, omlós hús, enyhén édes, enyhén csípõs (a torkomban nem, csak a szám szélén éreztem a chilit) saját szaftban, quinoa-val és datolyával. Hozzávalók (2 személyre): 4 db hátszínszelet (lamb loin chops, organic) 120 g magozott datolya (16 db) 1 csapott tk. koriandermag 1 csapott tk. római kömény (cumin) 1 csapott tk. fûszerkömény (caraway) 1 csapott tk. édeskömény (fennel) ... |
Tovbb a blogra ... konyhatunder.blogspot.com/2011/08/mar... |
Fehérboros csirkemájpástétom - hozzá magvas baguetteEz a pástétom is már nagyon rég tervben van, ma végre felpakoltam a hozzávalókat a piacon és irány a konyha! Hozzá finom, ropogós baguette jár. Hozzávalók a pástétomhoz: 30 dkg csirkemáj (szív nélkül) 1,5 dl száraz fehérbor egy kis fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma só, bors, majoranna friss kakukkfû 1 teáskanál dijoni mustár 1 teáskanál tejföl ... |
Tovbb a blogra ... fahejaspate.blogspot.com/2011/08/fehe... |
Mit eszik a háziasszony?,,Leültek pedig az ebédhez a ház ura és a háziasszony. És a ház ura felette elcsodálkozott mondván: vajon miért eszik oly keveset az én hitvesem, nincs e neki valami bántó izgalma az õ gyomrának fenekén, mert az ebéd igazán alkalmatos arra, hogy õtet elfogyasszák jó étvággyal és kérdi szelíden: Talán valami bosszúságod volt ma délelõtt, muntyurkám? Mire a ház asszonya ránéz a ház urára csodálkozó tekintettel és szól: Dehogy is, muntyurkám ... |
Tovbb a blogra ... dublinfelettazeg.blogspot.com/2011/08... |
Citromkrémes pavlova tortaPavlova receptbõl annyi van az interneten, hogy ki lehetne tapétázni vele a házat, tudom, látom. Ez persze nem jelenti azt, hogy én ne gazdagíthatnám ezt az amúgy sem kicsi kollekciót. Ez a desszert itthon amikor nem jut más az eszembe és persze remek alkalom a fagyasztóban felhalmozódott tojásfehérjék felhasználására is. Minden egyes alkalomra mûködik, tejszínhabbal, vagy anélkül, de nekem magában, gyümölcs nélkül sem okoz sok gondot az elpusztítása. Ha igazán elõkelõ desszertet akarunk faragni az amúgy törékeny ... |
Tovbb a blogra ... edeseskeseru.blogspot.com/2011/08/cit... |
Kakukkfüves házi pástétom konyakban érlelt mazsolávalMost lehet irigykedni bõszen, mert nemcsak süt a nap, és nagyon finomra sikeredett ez a pástétom, de azt hiszem kevesen mondhatják el magukról, hogy a péntek reggel a munkahelyükön egy villásreggelivel indul:P Sajnos nem mondhatok cégnevet, mert tömegével özönlenének az emberek, a kedélyek lehûtése végett azért elmondanám, hogy nekünk is ez volt az elsõ alkalom, szóval ez a multi is villásreggeli szûz volt, ha lehet ilyet mondani, de olyan sikerrel zárult ez a kezdeményezés, ... |
Tovbb a blogra ... edesfogadalom.blogspot.com/2011/08/ka... |
Rumos-diós palacsinta, csokoládés sült szederrel töltveMúlt héten palacsintát csináltam, és eszembe jutott, hogy van egy pici darált dió maradék a kávédarálóban, és hirtelen ötlettõl vezérelve beleöntöttem azt is a tésztába. Annyira finom lett tõle a palacsinta, hogy úgy döntöttem továbbfejlesztem. Most egy picit több diót használtam, és a dióhatást fokoztam egy kis zabpehelyliszttel is. A vajon pirított zabpehelynek az íze kissé diószerû, így nagyon jól harmonizál a ... |
Tovbb a blogra ... csiperke.blogspot.com/2011/08/rumos-d... |
Bõrös malackaraj, céklás-almás káposztávalEz az étel sem a kánikulában készített kedvenc, de hûvösebb napokon, amikor jól esik az embernek a sütõ melege, gyorsan elkészíthetõ, mutatós és laktató étek. A malacsült pedig szerintem az Istenek eledele. A húst csontosan 1,5 - 2 cm vastagra szeljük, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával megszórjuk és sütõben pirosra sütjük. Részletesebben a sütõben való hús sütésrõl már írtam. A káposztát és a hagymát metéltre vágjuk, a céklát és az almát szeletekre ... |
Tovbb a blogra ... annifakanala.blogspot.com/2011/08/bor... |
Túrós zebraszelet (light)Amikor ezt a sütit sütöttem, még nem ismertem a Xukrot. Diétás süteményt ma már inkább azzal készítek A Glukononban egyébként majdnem annyi a kalória, mint a cukorban, míg a Xukorban lényegesen kevesebb. Mivel elég drága, így folyékony édesítõvel szoktam egy részét helyettesíteni akkor, amikor ... |
Tovbb a blogra ... alizkonyha.blogspot.com/2011/08/turos... |
Majorannás tokányEz volt a mai ebéd, ebben a szép szomorú õszies idõben. Természetesen reggel óta szitál, csepeg az esõ megint, a kert olyan buja, dús, haragoszöld ettõl a rengeteg víztõl, de rég volt ilyen pocsék nyarunk. Volt az az egy hét borzasztó kánikula, akkor attól kellett megõrülni, most meg a hûvös, nedves állandóan borús, esõs idõtõl. És nincs vége, jövõ hétre megint jósolják a lehûlést. Sajnálom szegény nyaralókat. Szóval az ebéd.......az ... |
Tovbb a blogra ... zsanuaria.blogspot.com/2011/08/majora... |
Túrós derelye házilagValamelyik bevásárlás alkalmával nemrégiben a Lidl-ben vettem egy 3 db-os ravioli-derelye készítõ készletet. Tegnap este elsõként túrós derelyét készítettem vele. A mérete egy picikét nagy lett, pedig csak a közepes méretû formát használtam, így 2 darab elfogyasztása bõségesen elég egy fõre. Egy kicsit macerásnak éreztem az elkészítést, de ebben talán az is benne volt, hogy most csináltam elõször, és hát a tésztakészítés még mindig nem az erõsségem... Szerencsére a végeredmény nagyon finom ... |
Tovbb a blogra ... szekimama.blogspot.com/2011/08/turos-... |
Sertés djuvetsVan egy zöldségféle amivel a lányok nem hajlandók megbarátkozni, ez pedig a padlizsán. Remélem úgy lesznek vele, mint a Szerelem a kolera idején hõsnõje, aki arra kérte a leendõ férjét, ígérje meg neki, hogy soha nem akarja majd padlizsánnal megetetni. Aztán asszony korában amikor mégis némi fondorlat árán sikerül az elsõ falatot megetetni vele, rádöbben, hogy milyen finomságot is hagyott ki eddig. :))) Próbálkoztam már mindenféle módon. Legutóbb apróra ... |
Tovbb a blogra ... tucsokbogar.blogspot.com/2011/08/sert... |
LebbencslevesÉn szeretem a lebbencset. Nincsenek kellemetlen menzás emlékeim, ugyanis anyukám levesének ízét érzem mindig a számban. Nem szeretett sokáig pepecselni a konyhában, mindig rohant, más dolga volt. Az élet is így szaladt el vele. Gyorsan. :(( A lebbencset nagyon jól tudta készíteni. Hamar megvolt és mi szerettük. Hozzávalók: 15 dkg szalonna 15 dkg kolbász 15 dkg lebbencs tészta 80 dkg burgonya ... |
Tovbb a blogra ... moldvanmonika.blogspot.com/2011/08/le... |
Virslis copfok, vagy virslis kalász...A receptet Trinitynél találtam. Aztán Szamócánál virslis kalász néven. Mindketten számos linket vonultattak fel, hogy honnan is származik ez a formázás, ez az ötlet. Számos külföldi blogot. Tessék keresni, de mindenképpen tessék megsütni, mert egyszerû és nagyszerû. Uzsonnának kiváló, mert a tésztában rögtön ott a "felvágott" is és még meg sem romlik, ha az ember egy-két órát aszalja a táskájában. Én Trinity tésztájával készítettem, amit ... |
Tovbb a blogra ... szepsegtar.blogspot.com/2011/08/virsl... |
Paradicsomos rakott padlizsán sültkrumplivalMa kísérleteztem egy kicsit, mert padlizsánból szerettem volna valami új, finom vacsorát készíteni, nem a rántott, vagy töltött változatot. Leginkább a padlizsán tekercsek gondolata foglalkoztatott, de aztán mégis egy egyszerûbb változat mellett döntöttem. Hozzávalók 4-6 személyre: - 4 db közepes feszes padlizsán - só vagy ételízesítõ - 1 kg darált sertéshús - 2 fej hagyma - 2 csapott fehér kanál ételízesítõ - 1 púpos kávéskanál õrölt bors ... |
Tovbb a blogra ... hzias2.blogspot.com/2011/08/paradicso... |
Vargabéles, ahogy mi szeretjükEz az édesség is hozzátartozik a mindennapjainkhoz, gyakran készítem, mert gyorsan, egyszerûen elkészíthetõ. Ebédre, egy tartalmas leves pl. gulyás, vagy bableves után kitûnõ fogás. A réteslapot általában kihagyom, mert szerintem az nem is fontos. Tökéletesen mûködik anélkül is és nem kell vele pepecselni. Igazából, annak idején, mikor még kezdõ voltam a sütés-fõzés terén, vargabélest szerettem volna készíteni, de a bevásárlásnál elfelejtettem réteslapot venni. Persze az akkor még eszembe sem ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Szilvsgombc/~... |
Mediterrán vacsora: tapas és bruschettaAlapvetõen a bruschetta is nevezhetõ tapasnak, hiszen ez is egy kisadagos mediterrán ételféleség. Csak ez Olaszországból eredeztethetõ. Rengeteg hasonló ételféleség születik a mediterrán térségben, én úgy tudom, hogy a franciák és a spanyolok is maguknak tulajdonítják példának okáért az aioli vagy másként allioli eredetét. Az én szempontomból teljesen mindegy, bárhonnan származik, én is gyakran eszem és készítem, ebbõl következõen nagyon, de nagyon szeretem... |
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
Auguscht BrötliMint tudjátok, a kenyérsütéssel még mindig hadilábon állok, de dolgozom rajta. Úgy tervezem, hogy az idei nemzeti ünnepünkre sütök egy kenyeret, addig, pedig úgy gondoltam, hogy gyakorolok. Pont kapóra jött a Svájci Államszövetség alapításának évfordulója augusztus elsején, ugyanis ilyenkor a pékségeket és boltokat ellepi az 1. Auguscht Brötli, ami nem más, mint egy zsömle, aminek most már csokoládés változata is terjedõben van. Igazából, nem egy régi tradícióról van szó, hiszen az ötlet elõször 1959-ben jelent meg, de ma már ... |
Tovbb a blogra ... mandulasarok.blogspot.com/2011/08/1-a... |