Mediterrán vacsora: tapas és bruschetta
sponsored links
Alapvetõen a bruschetta is nevezhetõ tapasnak, hiszen ez is egy kisadagos mediterrán ételféleség. Csak ez Olaszországból eredeztethetõ. Rengeteg hasonló ételféleség születik a mediterrán térségben, én úgy tudom, hogy a franciák és a spanyolok is maguknak tulajdonítják példának okáért az aioli vagy másként allioli eredetét. Az én szempontomból teljesen mindegy, bárhonnan származik, én is gyakran eszem és készítem, ebbõl következõen nagyon, de nagyon szeretem.
Nem olyan régen született a Bûvös szakács oldalon két nagyszerû bejegyzés is a tapasról, úgyhogy ahelyett, hogy magam fejtegetném a tapas múltját és jelenét, inkább átirányítom ide az érdeklõdõket, hiszen magam sem tudnám jobban kifejteni, megfogalmazni. A cikkek itt, és itt találhatóak. A poszt végén pedig egy Váncsa idézettel szeretném zárni ezt a tapas vacsorát.
Kifejezetten ehhez a vacsorához sütöttem egy ropogós héjú, dagasztás nélküli parasztkenyeret, mely még a várakozásaimat felülmúlta, olyan jól sikerült.
Ez egy hideg tapas ízelítõ volt, fõként ...