Bazsalikomos tejszínes karfiolos tészta
sponsored links
Mára nem terveztem meg az ebédem, szerettem volna kicsit megerõltetni magam, hogy a meglévõ alapanyagokból hozzak ki valami frisset, gyorsat, zöldségeset. Mert a hús mostanában valamiért nem csúszik. Persze nem is baj.
Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik gyorsan szeretnének ebédhez jutni és nem baj, ha nincs benne hús.
A technológiát Jamie Olivertõl lestem el, az íz-kombinációt pedig már nem is emlékszem, honnan. Arra emlékeztem, hogy a bazsalikom és a karfiol szeretik egymást. Eddig friss fûszerrel még nem próbáltam, itt volt az ideje. (Mert a "kiskertem" bõségesen terem bazsalikomot.)
És mi kell még a karfiolnak? Tejföl, tejszín, és egy kis kömény a könnyebb emészthetõség kedvéért.
(Nem tudom tudjátok-e, de nem véletlen a nehezebben emészthetõ, puffasztó ételek, zöldségek és a kömény párosítása (pl. tojás, káposzta, karfiol, bab). A köményben, édesköményben, ánizsban található hatóanyagok szélhajtó hatásúak.)
A mennyiségeket pedig Béres Alexandra súlykontroll index táblázatából néztem ki. Na nem kell megijedni, emlékeim szerint dietetikus segíti a munkáját, és ez a mennyiség pont elég, hogy ...