Bõrös malackaraj, céklás-almás káposztával
sponsored links
Ez az étel sem a kánikulában készített kedvenc, de hûvösebb napokon, amikor jól esik az embernek a sütõ melege, gyorsan elkészíthetõ, mutatós és laktató étek. A malacsült pedig szerintem az Istenek eledele.
A húst csontosan 1,5 - 2 cm vastagra szeljük, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával megszórjuk és sütõben pirosra sütjük. Részletesebben a sütõben való hús sütésrõl már írtam.
A káposztát és a hagymát metéltre vágjuk, a céklát és az almát szeletekre gyaluljuk. Összekeverjük sóval, borssal, megöntözzük almaecettel és magasabb falú serpenyõbe az olajon megpároljuk. Fedõ alatt, idõnként megkevergetve tesszük mindezt. A vége felé, mikor már puha a káposzta is, a közepén széthúzzuk és 1 kanál cukrot teszünk a edény aljára, ami kicsit átsül, karamellizálódik. Óvatosan elkeverjük ezzel is és kész is
Hozzávalók:
- 1,5 kg malackaraj
- 1 kg káposzta
- 3 db cékla
- 2 db alma ...