Vargabéles, ahogy mi szeretjük

2011-08-04

sponsored links



Ez az édesség is hozzátartozik a mindennapjainkhoz, gyakran készítem, mert gyorsan, egyszerûen elkészíthetõ. Ebédre, egy tartalmas leves pl. gulyás, vagy bableves után kitûnõ fogás. A réteslapot általában kihagyom, mert szerintem az nem is fontos. Tökéletesen mûködik anélkül is és nem kell vele pepecselni. Igazából, annak idején, mikor még kezdõ voltam a sütés-fõzés terén, vargabélest szerettem volna készíteni, de a bevásárlásnál elfelejtettem réteslapot venni. Persze az akkor még eszembe sem jutott, hogy otthon is lehet réteslapot nyújtani:) Így nem is került bele réteslap.

Azóta így készítem. Nem teszek bele sok tésztát, inkább több túrót és tejfölt, így nem lesz száraz. Lehet hozzá készíteni vanília sodót, vagy bármilyen gyümölcs öntetet, de szerintem egy pici porcukorral a tetején is kiváló. Ha házi túrót tudunk venni, vagy házi tejbõl magunk készítünk, azzal az igazi, össze sem lehet hasonlítani a boltival. Ha nem sikerül ilyet beszereznünk, akkor inkább papír csomagolású, nedvesebb típusú túrót használjunk, mert sokkal krémesebb állaga lesz a kész süteménynek. Aki nem szereti a mazsolát, természetesen kihagyhatja belõle, viszont, ha kísérletezõ kedvünkben vagyunk, nyugodtan próbáljuk ki elõzõleg beáztatott, aszalt gyümölcsökkel áfonyával, meggyel, szilvával, sárgabarackkal, stb.

Ez az adag egy 30x40 cm-es tepsihez elegendõ
Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Szilvsgombc/~...

sponsored links

Keres?s