Simit - egy karika Törökország
sponsored links
Többen kérték már tõlem a receptet és ha jól emlékszem egyszer már bele is vágtam a Simit (ejtsd: szimit) sütésbe, de a végeredmény nem volt az igazi, így jó szokásomhoz híven az akkor próbált recept nem is került említésre itt a blogon. Azóta tanultam sok hibából és rájöttem, hogy mindig a legegyszerûbb megoldás vezet a legtökéletesebb végeredményre.
A másik, amit az élet már sok aspektusából megtapasztaltam, hogy hacsak egy mód van rá forduljunk a profikhoz egy-egy témában. Így most egy eskisehir-i pék pasi - kirimizielma - videóját követve készültek ezek az ínycsiklandozó "perec"-ek, puha bélzettel és a pirított szezámtól és a pekmeztõl pikáns héjjal. Aki tud törökül, az látni fogja, hogy van 1-2 apró eltérés a receptjeink között, ez csupán azért, mert már nagyon jól tudom, hogy a magyar és a török liszt nem pont ugyanúgy mûködik... Kinn egyébként általában durumlisztet használnak, így aki szeretné próbálkozhat azzal is!
Aki járt már Törökországban, az biztosan ráismert, bizony ez éppen az a fajta "perec", Simit (Gevrek Simit, Sokak Simidi), amit gyakorlatilag bárhol és bármikor megvásárolhatunk az utcán sétálva, a bazárban nézelõdve, bevásárlóközpontban vásárolgatva, vagy egy kávézóba beülve egyaránt. A legeslegegyszerûbb török reggeli nem más, mint Simit, egy kis sajt és természetesen ...