Rumos-diós palacsinta, csokoládés sült szederrel töltve
sponsored links
Múlt héten palacsintát csináltam, és eszembe jutott, hogy van egy pici darált dió maradék a kávédarálóban, és hirtelen ötlettõl vezérelve beleöntöttem azt is a tésztába. Annyira finom lett tõle a palacsinta, hogy úgy döntöttem továbbfejlesztem. Most egy picit több diót használtam, és a dióhatást fokoztam egy kis zabpehelyliszttel is.
A vajon pirított zabpehelynek az íze kissé diószerû, így nagyon jól harmonizál a dióval. Egy kis rummal még finomabb lett a palacsintatészta.
Hozzávalók: (10 db palacsintához)
3 tojás
30 gr zabpehelyliszt (vagy darált zabpehely)
30 gr darált dió
4 púpozott evõkanál liszt
1 evõkanál xylitol (vagy porcukor)
1 evõkanál rum
3 dl tej ...