Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Húsételek
sponsored links
Marhafarok hentes módra- Coda alla vaccinaraA római bejegyzés után szeretnék bemutatni egy régi, római receptet, a Marhafarok hentes módra nevû étel elkészítését. Ennek a receptnek az eredete az antik kis vendéglõkig nyúlik vissza, azokba a római negyedekbe, ahol hentesek éltek. Számos változata létezik az ételnek, használhatunk ... |
Tovbb... |
Kolbászhússal töltött dagadó...Sokféle töltött húst készítettem, sokféle töltelékkel, legjobban imádom a fõtt tojásos, gombás, csirkemájas, zsemlés variációt, legtöbbször majd mindegyiket azzal töltöm, legyen az dagadó vagy csirkecomb, vagy egész csirke. Gondoltam kipróbálom ... |
Tovbb... |
Sült tarja gombakerítéssel és tükörtojással sütve |
Tovbb... |
Savanyúkáposztán sült oldalasImádom a sült oldalast, jöhet bárhol bármikor. Így még nem sütöttem, de ez lett az egyik kedvenc. Viki oldalán találtam a receptet pár hete, azóta kétszer is elkészítettem kis változtatásokkal. Köszönet érte! :) ... |
Tovbb... |
Szûzpecsenye vörösboros szilvamártással, steak burgonyávalEz az az étel, ahol a köret készül el a leglassabban - mert a húsnak szinte alig kell idõ, az íze pedig frenetikus. ... |
Tovbb... |
Csirkés sonkakosárkákTegnap egy nagyon finom ételt készítettem. Csirkés is és sonkás is. Belül puha, szaftos és a tetején jó sok a sajt. Kínálhatjuk a hagyományos krumplipüré esetleg párolt rizs körettel, vagy friss salátaágyon is. Mind melegen, mind hidegen remek fogás. Az ... |
Tovbb... |
Fahéjas-narancsos füstölt csülökÕ volt a húsvéti sonkánk. A Jamie magazin most megjelent elsõ számában olvastam az ötletet, hogy a sós, füstölt csülök mellé fõzés közben tegyünk fahéjrudat és narancshéjat, és nem tudtam tõle szabadulni, mennyire jó lehet a sós íz mellé az ... |
Tovbb... |
Sült bõrös malaccomb rusztikus burgonyávalLassan két évvel ezelõtt próbáltam ki az un. Frédi szelet sütését, ami az egyik legolvasottabb postom is lett a maga tízezres letöltésével. A napokban a Sparban a hentespultnál több darab ilyen husi is vigyorgott rám, én pedig nem tudtam ellenállni a kísértésnek. Nos ez lett ... |
Tovbb... |
Mázas sonkaAmi az angoloknak a karácsonyi menü, nálunk húsvéti. Mondhatni. Ha megnézzük szinte bármelyik sztárszakács mûsorát vagy belelapozunk a könyveikbe, szinte biztosan találkozunk az egyben sült sonkával, amit sütés közben egy finom mázzal meg-meg locsolnak, és a karácsonyi ... |
Tovbb... |
Tarja füstölt sajttal, tojással, pesto-valA sertéshúst egyáltalán nem szerettem gyerekkoromban. Sõt, semmilyen húst, amin egy kis darab zsírt is felfedeztem, inkább nem is ettem egyáltalán (nem volt nehéz vékonynak maradni ).Mikor viszont félretettem a finnyásságomat, egyre inkább kedvelni kezdtem pl. a tarját, ami megsütve ... |
Tovbb... |
Milánói sertésbordaEgy retró étel, amit a 80-as évek éttermeiben gyakran ehettünk, ami egyfajta öszvér fogás - ahol a rántott szelet és a gombás, sonkás tészta alkot egyveleget. De mi mégis nagyon szeretjük. ... |
Tovbb... |
Vörösboros csülkös káposztaÍgy történt ez hétvégén is, amikor a hentesnél rám köszönt a csülök. Akkor még nem tudtam mi készül belõle... de aztán a jóféle vecsési savanyú káposzta illata adta meg a végsõ ... |
Tovbb... |
Rozmaringos-fokhagymás, citromos kecskesült, uborkás burgonya salátávalKorábban már említettem, hogy bizony anyuék tartanak kecskét. Volt egy Bandi és egy Öcsi nevezetû. Nah, õk már nincsenek. :( Sajnos az egyikük nagyon szívemhez nõtt, még jó, hogy nem tudom melyiket eszem, amikor megfõzzük vagy megsütjük. Elõkerült a mélyhûtõbõl egy kis kecskehús, így hát ... |
Tovbb... |
Pácolt oldalasÚjabb receptkártya, ezúttal az 5/4es. Elõkészület: 10 perc Pácolás: 2 óra ... |
Tovbb... |
Kacsából készült kolbász és hurka |
Tovbb... |
Sült csülök - sörrel, mézzelIgazi hétvégi ebéd, nem sok vele a teendõ, de sokáig készül, így pont ilyen laza vasárnapokra való étek. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Vörösboros marhapörköltA legfinomabb magyaros étel szerintem. Egyszerûen imádom. A legjobb persze szabad tûzön bográcsban elkészítve, de sebaj a lakásban a tûzhelyen ugyanolyan jól elkészülhet. Mindennek a lényege a friss marhahús és a félédes vörösbor, lehetõleg ... |
Tovbb... |
Mátrai borzaska2 in 1 lehetne mondani errõl a különleges ételrõl, ami nem is olyan különleges, hiszen nagyon sokan ismeritek. Nagyon finom és szerintem az egésznek a koronája a fokhagyma íze. Szeretem a különbözõ tájak jellegzetes ételeit, fõleg ha azt autentikus helyen kóstolhatjuk. Kedvenceim a vasi pecsenye, dödölle ... |
Tovbb... |
Egyszerû marhatokány zellerrel és kakukkfûvelAmikor (sajnos ritkán) szárzellerhez jutok, akkor nincs megállás és így vagy úgy, de képes vagyok, akár az éves adagomat is felzabálni elfogyasztani. Például így: ... |
Tovbb... |
Karajszelet pirított hagymabundában petrezselymes sült burgonyával, mustáros tejföllelAz egyik szupermarket polcán rám köszönt egy dobozka pirított hagyma, és mivel még sosem láttam elõre gyártottat, úgy megörültem neki, hogy azonnal a kosaramba tettem. Nem mintha én itthon nem tudnék hagymát pirítani. :D Nem is egyszer elõfordult már, de jó néhány fej hagymát meg ... |
Tovbb... |
Sütõben sült provance-i marharaguFogalmam sincs, mikor aludtam utoljára 4 óránál többet egyben, ha egyáltalán valaha volt ilyen. És ennek semmi köze ahhoz, hogy megszületett Rozi. Oké, azóta azt a keveset is éberebben alszom végig, de ennyi. Anyukám szerint apró gyerekként sem voltam jó alvó, ebbõl következõen Õ sem pihente laposra ... |
Tovbb... |
Savanyúkáposzta ágyon sült sonka és kolbászMásfél héttel a kis Kamaszunk lebetegedése után, a ház Urát is vírustámadás érte. :) (Ami szerintem sokkal rosszabb, mint a gyerek esetében -már, ami az én szerepemet illeti a történetben! :))) Szinte minden van itthon: kivi, mandarin, narancs, citrom, alma, de savanyú káposztát óhajtott a vírusgazda ...csakhogy ... |
Tovbb... |
Currys-tejszínes sertésraguHozzávalók: 80 dkg sertéslapocka 40 dkg gomba ... |
Tovbb... |
Serrano sonkás sertésszûz vajastésztábanKarácsony másnapján volt fõétel, csak épp háromszoros adagban, túlméretezett, biztosra menõs alapon. Volt belõle maradék így komolyabb mennyiségben, ezért készült egy hidegen szeletelõs kép, mert egyébként családi események meg ünnepek alkalmával nem szeretek kaját fotózgatni, meg vigyázzba állítani ... |
Tovbb... |
Pancettával és gombával sült tarjaHozzávalók: 4 szelet tarja, 4 szelet pancetta, 30 dkg gomba, 1 evõkanál szõlõmagolaj, himalája só, õrölt bazsalikom, õrölt fehér bors, 15 dkg zsírszegény sajt ... |
Tovbb... |
Szûzpecsenye párolt zöldségekkel, mustármártássalNem túl gyakran készítek szûzpecsenyét, ha viszont elõkerül, mindig megfogadom hogy majd ezután ez nem így lesz, hiszen egy hamar elkészíthetõ, nem is túl drága húsról beszélünk, ami állítólag még egészséges is. Sütés során csak egy dologra kell figyelni, hogy semmi esetre se süssük túl, mert akkor ... |
Tovbb... |
Almás malacpecsenyeHozzávalók 4 személyre: 1 kg bõrös malachús, 7-8 db alma, só, bors, 2 evõkanál mustár, kakukkfû, 2-3 evõkanál olaj Elkészítése: A malachúst 1,5 cm széles szeletenként bevágjuk egészen a bõréig, de alól ne vágjuk át, az tartja majd össze. Bekenjük a mustárral és megszórjuk ... |
Tovbb... |
Gorgonzolás, kakukkfüves szûzérme, édesburgonyával, sült körtével és ruccolávalSokszor bekattan az agyamba valami és le kell írnom és meg kell valósítanom. Nem csak egy-egy receptnél fordul elõ, hanem úgy az életben általában. Mindig rászánok egy estét arra, hogy összeírom a következõ heti menüt nagyjából. De néha este már nincs energiám már arra sem, hogy átböngésszek egy-egy ... |
Tovbb... |
Egyben sült tarjaAzt hiszem, minden túlzás nélkül állíthatom, hogy ez afféle "jolly joker" kaja; bármikor, bármivel, hidegen vagy melegen, mindig finom!:) Aki nem hiszi, járjon utána:D A recept az ez évi, januári Kifõztükben jelent meg. Hozzávalók kb. 1,5 kg-nyi csont nélküli sertéstarja ... |
Tovbb... |
Nigel Slater oldas ragúja (paleo)Hozzávalók: 1 egész serés oldalas vagy bõrös császár 3 evõkanál olívaolaj ... |
Tovbb... |
Csirkemájjal és tojással töltött dagadóNagyon kedvelem a töltött húsokat, mert a különféle alapanyagokból, minden alkalommal, más és más ízvilágot kreálhatunk. Ráadásul, olyan étel, amit hidegen és melegen is jó fogyasztani, ha akarjuk, melegen készíthetünk hozzá párolt, vagy sült zöldségeket, burgonyapürét, rizs köretet, hidegen ... |
Tovbb... |
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karajKarácsonykor nem nagyon fõzõcskéztem itthon, mert minden nap vendégségbe voltunk és nem láttam értelmét, hogy a hûtõt tele tegyem mindenféle étellel, amit aztán meg sem eszünk. Csupán ezt a töltött husit sütöttem meg, amit gyümölcsös ruccola salátával kínáltam. Eléggé kímélõ és könnyû, akár ... |
Tovbb... |
Cipóban sült füstölt csülök |
Tovbb... |
Aszalt szilvás-paprikás marharaguMutatom, hátha valaki kedvet kapna rá, hogy az ünnepek alatt elkészítse :-) Elképesztõen harmonikus ízû húsétel, a karakteres marhahúshoz pompásan passzol az édes aszalt szilva és a szintén édeskés kápia paprika. Még kandírozott narancshéj és fahéj is van benne - bármennyire is ... |
Tovbb... |
Óvári sertésszeletElronthatatlan, finom :-) ... |
Tovbb... |
Gong Bao sertés földimogyoróval, jázmin rizzselSzeretek újabbnál újabb recepteket kipróbálni, nem csak a saját fantáziámra bízni a fõzést, mert akkor nem ismernék új ízeket. Ezt a kínai étel receptet itt találtam. Eddig még nem vettem sem rizsecetet, sem szezámolajat, mindig helyettesítettem, mondván úgysem lesz sokkal másabb. De most beszereztem mind a kettõt, úgyis ... |
Tovbb... |