Vörösboros csülkös káposzta

2015-03-10

sponsored links


Ehhez sok mindent nem is tudok hozzáfûzni. Bor és csülök..... ebbõl csak jó sülhet ki.
Így történt ez hétvégén is, amikor a hentesnél rám köszönt a csülök. Akkor még nem tudtam mi készül belõle... de aztán a jóféle vecsési savanyú káposzta illata adta meg a végsõ ihletet. A bor csak úgy volt. ;)
A hûtõben árválkodott. 

Hozzávalók: 2 közepes kicsontozott csülök, fél kg savanyú káposzta, 2-4 dl vörösbor, só, bors, piros paprika, gulyáskrém, 2-3 nagyobb hagyma, és vétek ezt olajjal elrontani, úgyhogy zsírral készült, 
A csülköt jól átmossuk és kockázzuk. A káposztát (ha enyhén savanyú, akkor ne mossuk át) aprítjuk. A hagymákat kockázzuk. Felhevítjük a zsírt, majd a hagymát megdinszteljük benne. Levesszük a tûzrõl és megszórjuk paprikával. Hozzáöntjük a kockázott csülköt és visszatesszük a tûzre. Állandó keverés mellett néhány percig fõzzük, majd hozzáadjuk a fûszereket és a gulyás krémet (ez elhagyható, de én nagyon szeretem az ízét). VIZET NEM HASZNÁLUNK, ezért a vörösborral öntjük fel és pároljuk a végtelenségig, amíg ...

Folytats a blogon ... danadiskitchen.blogspot.com/2015/03/v...

sponsored links

Keres?s