Szûzpecsenye vörösboros szilvamártással, steak burgonyával
sponsored links
Ez az az étel, ahol a köret készül el a leglassabban - mert a húsnak szinte alig kell idõ, az íze pedig frenetikus.
Mivel én szeretem ha a szûzpecsenye egy kicsit borsos, mustáros ízû, így én szinte mindig bepácolom egy kicsit õket. Most is így tettem, vagyis egy folpackra tettem a húst, majd vékonyan bekentem mustárral, alaposan beborsoztam minden oldalát - majd betekerve félretettem mindkettõt, míg minden mást el nem készítettem.
A burgonyákat megmostam, majd feltettem õket elõfõzni sós vízben. Míg õk fõttek, addig elkészítettem a mártás. Eszter egy régebbi szilvalekvárját vettem elõ, majd vagy négy evõkanálnyit egy kisebb edényben elkezdtem vörösborral redukálni. A kicsit darabos részek miatt a mártást egy ...