Mátrai borzaska
sponsored links
2 in 1 lehetne mondani errõl a különleges ételrõl, ami nem is olyan különleges, hiszen nagyon sokan ismeritek. Nagyon finom és szerintem az egésznek a koronája a fokhagyma íze. Szeretem a különbözõ tájak jellegzetes ételeit, fõleg ha azt autentikus helyen kóstolhatjuk. Kedvenceim a vasi pecsenye, dödölle - ezek még anno a õrségi kirándulások alkalmával volt szerencsém kóstolni, nem is egyszer. Ez pedig egy mátrai érdekesség, amikor a húst a köret veszi körbe.
Hozzávalók: 8-9 szelet rövidkaraj, 40 dkg reszelt burgonya, liszt, 2-3 gerezd fokhagyma, tejföl, só, bors, 2 db tojás, olaj, reszelt sajt
A 2 gerezd fokhagymát aprítunk vagy préseljük, majd néhány kanál olajhoz adjuk. A karajokat jól kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk majd megkenjük a fokhagymás olajjal. Félretesszük. Reszeljük le a burgonyákat, adjuk ...