Sült bõrös malaccomb rusztikus burgonyával
sponsored links
Lassan két évvel ezelõtt próbáltam ki az un. Frédi szelet sütését, ami az egyik legolvasottabb postom is lett a maga tízezres letöltésével. A napokban a Sparban a hentespultnál több darab ilyen husi is vigyorgott rám, én pedig nem tudtam ellenállni a kísértésnek. Nos ez lett belõle...
A húst elõzõ nap délután elõvettem, a bõrös résztét beirdaltam átlósan, hogy majd klasszul kisüljön. A comb mindkét oldalát besóztam, borsoztam, majd kakukkfûvel és bazsalikommal szórtam meg, melyeket alaposan be is dörzsöltem a rostokba. Két nagyobb fej hagymát felkarikáztam és apróra vágott fokhagymával együtt egy jénai tálba pakoltam, amit olajjal fel is töltöttem. Ebbe a páclébe raktam be a befûszerezett húst, majd a felületet még mézzel is meglocsoltam. Fóliával lefedtem, majd egy napra mehetett is a hûtõbe pihengetni.
Másnap kiemeltem a húst a hagymás pácból, beraktam õkelmét egy ...