Sült tarja gombakerítéssel és tükörtojással sütve
sponsored links
Már hetekkel korábban láttam a receptet az interneten, nagyon megtetszett, gondoltam elkészítem én is. Az egésznek a lényege, ami most a képekrõl nem jön át, hogy a tepsibe helyezett, elõsütött tarja szeletek köré egyfajta bástyát "építünk" a párolt gombából és reszelt sajtból, majd a húsok tetejére ütjük a tojást és így együtt sütjük meg. Nagyon laktató étel, még így is, hogy én csak kevés gombával dolgoztam. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók: 6-8 szelet tarja, 50 dkg csiperke, 2 fej hagyma, petrezselyem, só, bors, pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, kevés olaj, annyi tojás, ahány szelet hús van, reszelt sajt, libazsír a sütéshez (lehet más zsiradék is)
A tarjákat kicsit átklopfoljuk, majd sóval, borssal megfûszerezzük. A fokhagyma gerezdeket áttörjük fokhagyma nyomón és a húsra kenjük. (ezt készíthetjük úgy is, hogy kevés olajba tesszük a fûszereket és a fokhagymát, majd ezzel kenjük át a húsokat).
Forró zsiradékban ...