Karajszelet pirított hagymabundában petrezselymes sült burgonyával, mustáros tejföllel

2015-01-30

sponsored links


Az egyik szupermarket polcán rám köszönt egy dobozka pirított hagyma, és mivel még sosem láttam elõre gyártottat, úgy megörültem neki, hogy azonnal a kosaramba tettem. Nem mintha én itthon nem tudnék hagymát pirítani. :D Nem is egyszer elõfordult már, de jó néhány fej hagymát meg kell ahhoz sütni, mire egy kisebb kupac összegyûlik, ráadásul csak kisebb adagokban tehetjük a serpenyõbe, különben egy örökkévalóságig tart, mire elkészül. Nem szakad ránk az ég, ha néha készen vesszük, pláne ha a (remélhetõleg tényleg) bio változatot részesítjük elõnyben. Persze azért a mustáros sertésszûzhöz mindenképpen saját pirítású hagyma kell. :)
Amikor ezt a hagymát megvettem, még nem tudtam, mihez fogom felhasználni. Most jött el az ideje az ötletelésnek. Karajt nem mostanában ettem, és amikor a fagyasztóban megláttam, megkívántam. Nem akartam túlbonyolítani, most leginkább rántott hús formájában ettem volna meg szívesen. Közben észrevettem a spájzpolcon gubbasztó mûanyag dobozos pirított hagymát is. "Miért ne lehetne ezeket összeházasítani?" - ötlött fel bennem a nagy kérdés. Úgy rémlett, mintha már láttam volna valahol ilyen panírt. A gondolatot tett követte, és pár pillanat múlva azon kaptam magam, hogy már össze is kevertem egy maréknyi hagymát a zsemlemorzsával.
Az eredménnyel nagyon elégedett voltam - és itt nem a ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2015/01/karaj...

sponsored links

Keres?s