Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Csokoládés meggyes pohárkrémA csokipudingot utasítás szerint tejjel megfõztem ,a... |
Tovbb a blogra ... aledakonyhaja.blogspot.com/2011/07/cs... |
Édes lepényekUgyanaz a tészta, mint a sósnál, csak a só-cukor arány más. 3,2 dl langyos tej 1 tojás 2-3 ek. cukor 1 tk.só 60 dkg liszt 2,5 dkg élesztõ 10 perc elteltével, 10 dkg olvasztott vaj, lassan hozzácsorgatva. Megint mindent a gépbe pakolok, bedagasztatom és megkelesztetem. Mikor kész kettõbe veszem a tésztát lisztezett deszkán, egyenként jó vékonyra, tepsi hosszúságra és szélességre nyújtom, majd a bõven olajozott tepsikbe fektetem. Jöhet rá a töltelék, ez amit itt mutatok a két... |
Tovbb a blogra ... zsanuaria.blogspot.com/2011/07/edes-l... |
Tepsis zöldségek parmezánnalNem kifejezetten egy vasárnapi ebéd, bár ki tudja....A zöldségimádóknak miért is ne? Vagy ha másképp nem, hát köretnek is kitûnõ, bár be kell vallanom, hogy csak úgy magában egy kis parmezánnal is csodás! Mellesleg 15 perc alatt kész, ez sem hátrány nyáron. Az ötlet egyidejûleg jött 2 forrásból: Mammától és Ancsitól. Az a legszuperebb benne, hogy ez az a... |
Tovbb a blogra ... zamatesillat.blogspot.com/2011/07/tep... |
Kóstold meg te is!Idõnként sajnálom, hogy nem vagyok budapesti (máskor pedig örülök ennek).Most éppen bánom a vidékiségemet,ugyanis a fõváros elsõ biciklis ételszállító vállalkozása,a KétkerÉtkem jövõ héten az én blogomról állította össze a menüjét.Milyen klassz lenne, ha öt napon át a "saját fõztömet" szállítanák ki nekem! Amit Bori csinál, az számomra roppant szimpatikus:ma már profi szakács közremûködésével fõzi az ebédet, és bringás futárai közremûködésével,... |
Tovbb a blogra ... vesta007.blogspot.com/2011/07/kostold... |
Sárbabarackos muffin, amit a kislányom készítettAz egyik szemem sír, a másik szemem nevet. Édes leányzóm ma elutazott egy hétre táborozni. Ez tulajdonképpen isteni is nekem, mert tudok talán pihenni egy kicsit, de azért már most hiányzik egy picikét a csicsergése... A vonat indulása elõtt még megkért, hogy tegyem ide fel a blogra a barackos muffinját, amit õ készített. Tényleg õ csinált vele mindent, mindössze a sütõbe tettem be és vettem ki én. És természtesen a fényképet is õ... |
Tovbb a blogra ... szekimama.blogspot.com/2011/07/sarbab... |
Halleves tárkonyosanElkészítése: a hal aprólékot a felkockázott hagymával, paradicsommal, paprikával , babérlevéllel és az egész borssal együtt , kb. másfél... |
Tovbb a blogra ... malnakonyha.blogspot.com/2011/07/hall... |
Guacamole, mert imádomHú de rég volt már, hogy Guacamole-t, vagyis fûszeres avokádókrémet készítettem, pedig teljesen oda vagyok érte és már rengetegszer rá is készültem az elmúlt hónapokban, de valamiért mindig elmaradt. Történt ma reggel, hogy ismét Duende blogján nézelõdtem és rátaláltam a még 2008-ban közzé tett guacamole-receptjére, ami ráadásul gyakorlatilag megegyezik azzal, ahogyan én is készítem ezt a krémet, egy avokádó is figyelgetett a kamrában, hát nem is volt más hátra, mint elõre... |
Tovbb a blogra ... izmorzsak.blogspot.com/2011/07/guacam... |
Inkább a vakond! - avagy találkozásunk a Nagy SárfûvelMúlt héten részünk volt egy kellemetlen élményben, köszönhetõen a manapság felkapott Nagy Sárfû egy szemrevaló példányának - Euphorbia lathyris, más elnevezésein: kerti sárfû, hasindítófû, hasindító kutyatej, apró sármag, vakondokfû. Lásd: Wikipedia. |
Tovbb a blogra ... izmorzsak.blogspot.com/2011/07/inkabb... |
MálnahabBiztos vagyok benne, hogy az utóbbi hetekben szinte minden blogon megjelent valamilyen gyümölcsös habféle, ami a nyári melegben, sõt kánikulában tökéletesen kielégíti a finom desszertre vágyók igényeit. Még mielõtt elmentünk volna készült nálam ez a finom málnahab. Kicsitõl nagyig mindenki imádta.:) Málnahab Hozzávalók: 25-30 dkg málna, 2 tojás, 2,5 dl tejszín, 1 csomag habfixáló, porcukor ízlés szerint (én kb. 10 dkg-t használtam), 1 evõkanál vaníliás cukor Elkészítése: A málnát... |
Tovbb a blogra ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/07/m... |
Citrusos-tejszínes máktortaMeli barátnõnk 30. szülinapjára készült ez a torta - éppen egy hete. Gondban voltam a tortát illetõen, mert évente csak néhány alkalommal eszik finomított szénhidrátot, értem ezalatt a fehér lisztet és a cukrot, valamint egyáltalán nem édesszájú. Na de születésnapra torta kell és punktum! A mákot szereti, a mákhoz pedig jól passzol a citrom, ami már elõrevetíti, hogy nem egy csömör édes sütemény lesz a végeredmény. Egyébként most, hogy így elmélázok rajta, kereshettem volna egy paleo-s receptet... |
Tovbb a blogra ... thechefviki.blogspot.com/2011/07/citr... |
Hétvégi receptajánló!!! Édes-csípõs csirkeszárny.Nagyon ritkán veszek csirkeszárnyat, igazából nem is tudom megmondani hogy miért. Na, ennek mostantól vége, mert ezek az édes-csípõs pácban sütött szárnyak, annyira finomak lettek, hogy hamarosan ismét elkészítem majd. Ma már nem volt olyan nagy meleg, így bátran bemertem üzemelni a sütõmet, (persze azért ma sem fogunk megfázni:)))) és mindenkit erre biztatnák. A pácolás pillanatok alatt elkészül, és utána már a... |
Tovbb a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/07/h... |
a Kuhne-féle vízgyógyászatrólLouis Kuhne az 1800-as évek végén élt Lipcsében. A vízgyógyászat atyjának tekinthetõ, bár nem csupán a vízgyógyászattal foglalkozott, egy igazi egészségvédõnek tekinthetõ. Minden kijelentésének a természet megfigyelése szolgál alapul. 3 könyvet írt: a Gyógyító tudomány címû a legjelentõsebb, ezen kívül a Gyermeknevelés olvasható még magyarul, az Arckifejezéstan címmel írt csak németül érhetõ el. Némely dologban 100-200 évvel megelõzte korát, de persze vannak olyan tanácsai is, amik már nehezen kivitelezhetõek ebben a modern világban. A Gyermekneveléssel kapcsolatban például felemeli a szavát az együttalvás mellett... |
Tovbb a blogra ... haddegyemmeg.blogspot.com/2011/07/kuh... |
Málnás PavlovaLátom, Aleda megelõzött, remélem nem bánja, hogy én is közzéteszem, ha már elkészítettem ! Az Ilus szelet után, ugyanis nem hagyott nyugodni a tökéletlenre sikerült hab, ezért újból hasonlóval próbálkoztam, és elkészítettem ezt a habcsók tortát. Jelentem, tökéletes lett! és most már értem miért kapta a nevét a híres orosz balerináról ! Nagyon könnyû és légies, a málnával különösen finom lett, a tetején pár fagyasztott málnaszemmel. Még akkoriba nem vezettem blogot, amikor... |
Tovbb a blogra ... martyhobby.blogspot.com/2011/07/malna... |
Nagyon finom csoki tortaEz a torta receptje is Tõle van :) Nagyon megtetszett, már amikor elõször megláttam és többször is megsütöttem, de nem tudom milyen okból kifolyólag, valahogy egyik torta sem érte meg a fényképezkedést :) A diszités nem az erõsségem, de az íze...az kárpótol mindenért. Aki szereti a csokis ízeket, annak ez a torta nagyon fog tetszeni. Nekünk tetszett!!:) Hozzávalók: a tésztához: 50... |
Tovbb a blogra ... konyhatundermese-galedith.blogspot.co... |
Ratatouille, a francia lecsóA ratatouille a franciák kedvelt padlizsános egytálétele, amelyet gyakran emlegetnek francia lecsóként is. Alapanyagai között a hagyma, paprika, paradicsom ugyanúgy megtalálható, mint a magyar lecsóban, azonban nagyobb kockákra vágott padlizsán és cukkini is gazdagítja. Jellemzõje továbbá, hogy a zöldségeket elõször külön-külön kevés olajon pirítják, csak ezt követõen fõzik együtt õket. Az ízesítésérõl a jellemzõen mediterrán ízvilágú fûszerek sora: a... |
Tovbb a blogra ... izeskalandok.blogspot.com/2011/07/rat... |
Fokhagymás paradicsomszósz - nyersIgyekszem mindent beblogolni, amit készítek, és mint látjátok, arra törekszem, hogy a napi egy bejegyzéses ütemet tartsam. Sajnos, mivel nálam a "nagy fõzések" mindig hét végén történnek, és nyári idõszakban ilyenkor rendszerint befõzésekkel is foglalkozom, némileg elõnyt élveznek a befõzõs receptek, emiatt egy-egy finomság leírása késõbb kerül beblogolásra, mint szeretném. Így esett ezzel a finom nyers... |
Tovbb a blogra ... fakanalforgato.blogspot.com/2011/07/f... |
Barackos grízes süti
A tojások fehérjét verd kemény habbá, add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd állandóan keverve a tojások sárgáját. Mehet bele a joghurt és az olaj is. Egy tálban... |
Tovbb a blogra ... eveandapple.blogspot.com/2011/07/bara... |
Mediterrán csirke egytál
A csirkét kívül-belül jó alaposan mosd meg, majd töröld... |
Tovbb a blogra ... eveandapple.blogspot.com/2011/07/medi... |
Fonott kalács fekete hagymamaggal megszórvaEz még egy régebbi bejegyzésem, de amikor megláttam, eszembe jutott, milyen finom volt és ezért feltettem ! Ez a kalács még a nem igazán "kalácsmániásoknak" is elnyerte az összes tetszését. Valahogy annyira igazi íze és állaga lett, hogy már melegen elfogyott a fele. (pedig nem kis kalács sikeredett!) Reggel elfogyott a svéd tejszínes kalács, ezért muszáj volt gyorsan még egyet sütni. Hozzávalók: Kb 400 dkg liszt , 2,5 dl langyos, tej, 2 dkg élesztõ, pici só, 2... |
Tovbb a blogra ... pinkcsoki.blogspot.com/2011/07/fonott... |
RepetaA múltkori Vapianós látogatásunk alkalmával nem gyõztem dícsérni az ott elfogyasztott friss, minõségi és pár perc alatt elkészített pizzákat. Ma Szandra barátnõmmel ismét oda mentem ebédre, õ még nem volt ott és a bejegyzésemet olvasva kedvet kapott hozzá, engem pedig nem kellett sokáig gyõzködni. Bár szívesen kipróbáltam volna a híres neves Ring hamburgert, de hosszú még a nyár és a burger megvár. A meleg és az utóbbi napokban felszedett extra kilók okán én most egy salátát ettem, a [...] |
Tovbb a blogra ... dublinfelettazeg.blogspot.com/2011/07... |
Tofu Pad Sieu; egy könnyû és gyors thai ételA Pad Sieu a thai "gyors konyha" egyik klasszikusa édesebb szójszószból (kecap manis ez az indonéz, maláj elnevezése) készül, pirított zöldségekkel, rizstésztával. Eredendõen metéltszerû tésztával illene készíteni, de nekem az most nem volt itthon. Az édes szójaszósz (és az osztriga szósz is) keleti élelmiszerboltokban beszerezhetõ,vagy a kínai szójaszósz is felturbózható egy kevés barna cukor, esetleg melasz hozzáadásával. Tofu Pad Sieu Hozzávalók: 200 g rizstészta, 300g-os tofu kocka,2 gerezd fokhagyma, egy... |
Tovbb a blogra ... csatni.blogspot.com/2011/07/tofu-pad-... |
Kánikula és vacsora kecsketúróból.Az elmúlt napok forrósága nem igazán inspirált fõzésre. Alkut kötöttem a kosztosaimmal, hideg vacsora legyen, hisz az embernek még enni sem, nemhogy fõzni van kedve. Hosszas tépelõdés után, hisz a melegtõl a gondolatok is lassabban jöttek és mentek, a körözött mellett döntöttem. Kecsketúró volt a hûtõben ugyebár ( mint mostanában mindig), szalonna a kamrában, uborka a kertben, a frissen sült kenyér illata pedig belakta a házat ( a kenyérsütõ gép ontotta... |
Tovbb a blogra ... annifakanala.blogspot.com/2011/07/kan... |
Habos linzerEz a süti a Non plus ultra, kicsit más formát öltve. Nem volt most kedvem az összeragasztással pepecselni, gondoltam egy menetben elvégzem az összes mûveletet. Idõt szerettem volna spórolni, végül az egyébként bõ 1 óra alatt elkészülõ süteménybõl 3 órás rémálom lett. Ez mondjuk nem az új technológia hibája, valami kósza átok vehette be magát hozzám. Biztos, mindenkinek vannak rossz napjai a konyhában, amikor minden ... |
Tovbb a blogra ... citromhab.blogspot.com/2011/07/habos-... |
Fûszeres narancsos-gesztenyés turmix (Maroni-Spar receptverseny)
Milyen a gesztenye italként? Finom és könnyû! Próbáljátok ki!:)
Hozzávalók 1 literhez:
25 dkg Maroni bio gesztenyepüré 4 dl tej 1 dl Spar natúr joghurt 2 dl 100%-os Spar narancslé fél rúd vanília kikapart magja 1... |
Tovbb a blogra ... gasztroreka.freeblog.hu/archives/2011... |
MeggygolyóVannak dolgok, amik sosem változnak. Nálam ez az édesség terén a különbözõ golyóbisok szeretete. Elkészítésük olyan egyszerû (gyerekesek akár a kicsiket is bevonhatják). Nyári melegben pedig nagy elõny, hogy nem kell sütõt gyújtani, mégis van egy kis finomság az asztalon. Hozzávalók - kb. 30 golyóhoz: |
Tovbb a blogra ... fozomasina.freeblog.hu/archives/2011/... |
Lekvár szezon közepén néhány lekvár recept..Egres dzsem whiskyvel |
Tovbb a blogra ... martonjanos.blog.hu/2011/07/16/lekvar... |
Nektarin-Málna lekvárNektarin-málna lekvár
ELKÉSZÍTÉS |
Tovbb a blogra ... martonjanos.blog.hu/2011/07/16/nektar... |
Citromos sárgadinnyedzsem
|
Tovbb a blogra ... martonjanos.blog.hu/2011/07/16/citrom... |
Kiwi és alma
Elkészítése: |
Tovbb a blogra ... martonjanos.blog.hu/2011/07/16/kiwi_e... |
Dinnye örülteknekSárgadinnyedzsem 1. |
Tovbb a blogra ... martonjanos.blog.hu/2011/07/16/dinnye... |
Fahéjas szederdzsemHozzávalók (kb. 4 db 2 dl-es üveghez): |
Tovbb a blogra ... martonjanos.blog.hu/2011/07/16/faheja... |
Ribizli dzsemRibizlidzsem |
Tovbb a blogra ... martonjanos.blog.hu/2011/07/16/ribizl... |
Francia sajtok
Francia sajtok 1. Friss sajtok Nem erjesztik és nem is érlelik õket. Általában pasztörizált tejbõl készülnek. Jellemzõ színük a fehér. Nedvességtartalmuk magas. Lágy, krémes, jól kenhetõ sajtok, egyes fajtáik szinte folyékonyak. Tárolás: 2-6 C-on Fajtái: natúr, ízesített (pl. fûszeres, fokhagymás, borsos, diós stb.) Felhasználási, fogyasztási javaslatok: saláták alapanyagaként, magos, vagy rozskenyérre kenve, szárított gyümölcsökkel, vagy kompóttal, csõben sült ételekben... |
Tovbb a blogra ... martonjanos.blog.hu/2011/07/16/franci... |
Fûszerolajak Fûszerolajok, ecetek 1. Bazsalikomecet Alapadag: 3 dl almaecet, 0,5 dl balzsamecet, 1 citrom, 1 csokor (5-6 dkg) bazsalikom, 1 ek. zöld bors, 2 db babérlevél. A bazsalikomot alaposan megmossuk, leveleit lecsipkedjük, és a többi hozzávalóval és a feldarabolt citrommal együtt... |
Tovbb a blogra ... martonjanos.blog.hu/2011/07/16/fuszer... |
Cseresznyepálinka projekt - 10. fejezet - gém óverA cseresznyepálinka projekt befejezõdött, a legvégén pedig közreadom a pálinkacímkét is. Remélem, teccik mindenkinek. Tegnap egy kiscsoportos szeánsz keretében leteszteltük a pálinkát, és arra jutottunk, hogy tényleg remek lett. Íze, illata, állaga, mindene tökéletes, páratlan. Elõtte vittem belõle faterom sírjára is, megöntöztem vele, és abból tudom, hogy neki is tetszett, mivel az addig egészen erõteljesen fújó szél teljesen abbamaradt, és totál szélcsend lett. Kivételes esetekkor (pl. egy-egy Lucullus eseményen) szívesen kóstolásra bocsátom, mivel... |
Tovbb a blogra ... lucullus.blog.hu/2011/07/16/csereszny... |
Meggyes gesztenyeparfé csokikosárban: VKF XLIIIEzt a nagyon egyszerû, de isteni finom desszertet készítettem a Prima Maroni Kft receptversenyére, valamint egyúttal az aktuális VKF-re. Bár a gesztenyérõl megszokásból az õsz és tél jut eszünkbe, gyümölcsökkel megbolondítva igazi nyári, hûsítõ édességet is készíthetünk belõle... |
Tovbb a blogra ... zamatesillat.blogspot.com/2011/06/meg... |