Nektarin-Málna lekvár
sponsored links
Nektarin-málna lekvár
HOZZÁVALÓK:
2 kg nektarin
1,5 kg cukor
2 citrom (leve)
20 dkg málna
20 dkg porcukor
1,5 dl víz
ELKÉSZÍTÉS
A nektarinokat megmossuk, meghámozzuk, és kimagozzuk. A gyümölcshúst lemérjük, minden kilóra 75 dkg cukrot számolunk. A nektarint, a cukrot és a citromlevet a fõzõedénybe öntjük. Összekeverjük, gézzel lefedjük, és 24 órára hûtõbe tesszük. Másnap a málnát a cukorral és a vízzel turmixoljuk, majd szitán áttörjük, hogy mag nélküli levet kapjunk.
A nektarint megkeverjük, kislángon felforraljuk, a keletkezõ habot leszedjük. 10 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a málnaszirupot, még 10 percig fõzzük. A lekvárt üvegekbe töltjük, és...