Nektarin-Málna lekvár

2011-07-16

sponsored links


Nektarin-málna lekvár

HOZZÁVALÓK:

2 kg nektarin
1,5 kg cukor
2 citrom (leve)
20 dkg málna
20 dkg porcukor
1,5 dl víz

ELKÉSZÍTÉS

A nektarinokat megmossuk, meghámozzuk, és kimagozzuk. A gyümölcshúst lemérjük, minden kilóra 75 dkg cukrot számolunk. A nektarint, a cukrot és a citromlevet a fõzõedénybe öntjük. Összekeverjük, gézzel lefedjük,  és 24 órára hûtõbe tesszük. Másnap a málnát a cukorral és a vízzel  turmixoljuk, majd szitán áttörjük, hogy mag nélküli levet kapjunk.
 A nektarint megkeverjük, kislángon felforraljuk, a keletkezõ habot  leszedjük. 10 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a málnaszirupot, még  10 percig fõzzük. A lekvárt üvegekbe töltjük, és...


Folytats a blogon ... martonjanos.blog.hu/2011/07/16/nektar...

sponsored links

Keres?s