Tofu Pad Sieu; egy könnyû és gyors thai étel
sponsored links
A Pad Sieu a thai "gyors konyha" egyik klasszikusa édesebb szójszószból (kecap manis ez az indonéz, maláj elnevezése) készül, pirított zöldségekkel, rizstésztával. Eredendõen metéltszerû tésztával illene készíteni, de nekem az most nem volt itthon.
Az édes szójaszósz (és az osztriga szósz is) keleti élelmiszerboltokban beszerezhetõ,vagy a kínai szójaszósz is felturbózható egy kevés barna cukor, esetleg melasz hozzáadásával.
Tofu Pad Sieu
Hozzávalók: 200 g rizstészta, 300g-os tofu kocka,2 gerezd fokhagyma, egy kis chili paprika,fél fej kínai kel, egy kis konzerv (200 g) bébi répa,egy kis konzerv (200 g) szójababcsíra,4 szál újhagyma, 1 evõkanál kínai szójaszósz, 2 evõkanál édesebb szójaszósz, 1 evõkanál osztriga szósz, 1 evõkanál halszósz, 1 evõkanál szezámolaj,1 kiskanál méz vagy pálma cukor.
A rizstésztát áztasd be forró vízbe, majd amikor megphult szûrd le. A tofut vágd kockákra, locsold meg egy...