Citromos sárgadinnyedzsem
sponsored links
Sárgadinnyedzsem citrommal
Hozzávalók:
1 kg sárgadinnye,
40 dkg cukor,
kevés víz,
citromkarikák,
1 rúd vanília,
tartósítószer.
Elkészítése:
A sárgadinnyét megmossuk, meghámozzuk, belétõl megtisztítjuk, és a húsát kockákra vágjuk. Kevés vízzel sûrû szirupot készítünk. Ha a cukor teljesen feloldódott, beletesszük a gyümölcsöt, és sûrûre fõzzük. Az üvegek aljára citromkarikát rakunk, és az üveg feléig ráadagoljuk a gyümölcsöt. A vaníliarúdból 1 cm-es darabokat teszünk rá, majd telerakjuk az üveget gyümölccsel. A tetejére szintén 1 citromkarikát teszünk, végül késhegynyi tartósítószert. Az üvegeket lezárjuk, és...