Fokhagymás paradicsomszósz - nyers
sponsored links
Igyekszem mindent beblogolni, amit készítek, és mint látjátok, arra törekszem, hogy a napi egy bejegyzéses ütemet tartsam. Sajnos, mivel nálam a "nagy fõzések" mindig hét végén történnek, és nyári idõszakban ilyenkor rendszerint befõzésekkel is foglalkozom, némileg elõnyt élveznek a befõzõs receptek, emiatt egy-egy finomság leírása késõbb kerül beblogolásra, mint szeretném. Így esett ezzel a finom nyers paradicsomszósszal is, aminek közzétételét még az I. Gyergyói Gasztroblogger Találkozónkon megígértem Eszkimónak. De hála Istennek paradicsom még van, és elkészítése pillanatok mûve.
Hozzávalók: 2-3 paradicsom, 2-3 cikk fokhagyma, 1-2 evõkanál só, 1-2 evõkanál finom borecet, bazsalikomlevél (elhagyható), ízlés szerint, pici só.
Elkészítése: A fokhagymát finomra zúzzuk, megszórjuk csipetnyi sóval és az olajjal habosra kavarjuk - majonézhez hasonló krémet kell nyernünk. A paradicsomot hozzáreszeljük a fokhagymakrémhez, ecettel és...