Dinnye örülteknek
sponsored links
Sárgadinnyedzsem 1.
Elkészítés: 60 perc + 24 óra
Alapadag: 1 kg dinnyehús, 40 dkg cukor, 1 citrom leve, kb. 2 cm-es rúdvanília.
Elkészítése: A dinnyét pépesítjük, befõzõ edénybe rakjuk, belekeverjük a cukrot, a citromlét, a vaníliát és másnapig hûvös helyrerakjuk. Másnap fölkeverjük, és fõzni kezdjük. A forrástól számítva 20-25 percig forraljuk állandó kevergetés közben. (A habját fõje el!) Azonnal üvegekbe tesszük, lezárjuk, száraz dunsztban hagyjuk kihûlni.
Sárgadinnyedzsem 2.
Elkészítése: A hámozott dinnyét a magoktól letisztítva kis kockákra vágjuk. Minden kg dinnyehúshoz számított 40 dkg cukorból 1 dl vízzel sûrû szirupot fõzünk.
Beletéve a dinnyét, kg-onként 1 felkockázott citrommal együtt, kb. 10 percig fõzzük. Ha túl híg, a gyümölcsöt szûrõvel kiszedjük, a levét sûrûsödésig forraljuk, majd a forrón üvegekbe tett dinnyére öntjük. Lekötve, 15 percig gõzöljük. A szirupba fõzhetünk darabka vaníliát is. A gerezdes, kantalup típusú dinnyébõl a legjobb.
Sárgadinnyedzsem 3.
Elkészítése:...