Ratatouille, a francia lecsó
sponsored links
A ratatouille a franciák kedvelt padlizsános egytálétele, amelyet gyakran emlegetnek francia lecsóként is. Alapanyagai között a hagyma, paprika, paradicsom ugyanúgy megtalálható, mint a magyar lecsóban, azonban nagyobb kockákra vágott padlizsán és cukkini is gazdagítja. Jellemzõje továbbá, hogy a zöldségeket elõször külön-külön kevés olajon pirítják, csak ezt követõen fõzik együtt õket. Az ízesítésérõl a jellemzõen mediterrán ízvilágú fûszerek sora: a bazsalikom, a kakukkfû, a babérlevél és a petrezselyemzöld gondoskodik.
Hozzávalók: 1-2 nagyobb fej hagyma, 4 nagyobb érett paradicsom, 4 vastag húsú paprika, 1 nagyobb zsenge padlizsán, 2 közepes zsenge cukkini, 1 teáskanál cukor, 1 nagyobb babérlevél, 2-3 kakukkfûág, 6-8 bazsalikomlevél, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 kis csokor petrezselyemzöld, olívaolaj, só
Meghámozzuk és fölkockázzuk a paradicsomot. Vékony csíkokra szeleteljük a...