Mediterrán csirke egytál

2011-07-16

sponsored links


  • 1 konyhakész csirke




  • bors


  • õrölt majoranna


  • olívaolaj


  • 1 citrom


  • 700 gr újkrumpli


  • 1 leveskocka


  • 1 cukkini


  • 1 patlizsán


  • 2 fej lilahagyma


  • 150-200 gr koktélparadicsom


  • dalmát fûszerkeverék


  • 4 ek balzsamecet
A csirkét kívül-belül jó alaposan mosd meg, majd töröld meg konyhai papírtörlõvel. Vékonyan kend be minden oldalról olívaolajjal, majd jó alaposan -szintén kívül-belül-dörzsöld be sóval, borssal és õrölt majorannával. A citromot vágd félbe, és mehet a csirke belsejébe. Egy tálat kenj meg egy kis olajjal, tedd bele az elõkészített csirkét. Az újkrumplit hámozd meg, vagy csak kapargasd le a héját, ha kicsik, hagyd egészben, ha nagyobbak, vágd õket félbe, majd forgasd össze egy kis olajjal és kis sóval, majd helyezd el õket a csirke köré. A leveskockát oldd fel 0,5 bögre vízben, és öntsd a tálba, madj mehet az egész 40 percre a 220 C-ra elõmelegített sütõbe, de 20 perc után vedd le 200 C-ra a hõfokot. Amíg a sütõ végzi a dolgát, készítsd elõ a zöldségeket: a cukkinit és a patlizsánt kockázd fel, a lilahagymát vágd 4 cikkelyre, majd locsold meg õket a balzsamecettel, sózd meg egy kicsit, és...

Folytats a blogon ... eveandapple.blogspot.com/2011/07/medi...

sponsored links

Keres?s