Málnás Pavlova
sponsored links
Látom, Aleda megelõzött, remélem nem bánja, hogy én is közzéteszem, ha már elkészítettem !
Az Ilus szelet után, ugyanis nem hagyott nyugodni a tökéletlenre sikerült hab, ezért újból hasonlóval próbálkoztam, és elkészítettem ezt a habcsók tortát. Jelentem, tökéletes lett! és most már értem miért kapta a nevét a híres orosz balerináról ! Nagyon könnyû és légies, a málnával különösen finom lett, a tetején pár fagyasztott málnaszemmel.
Az Ilus szelet után, ugyanis nem hagyott nyugodni a tökéletlenre sikerült hab, ezért újból hasonlóval próbálkoztam, és elkészítettem ezt a habcsók tortát. Jelentem, tökéletes lett! és most már értem miért kapta a nevét a híres orosz balerináról ! Nagyon könnyû és légies, a málnával különösen finom lett, a tetején pár fagyasztott málnaszemmel.
Még akkoriba nem vezettem blogot, amikor a Tv.-be láttam a Nigella féle Pavlovát. Utána közvetlenül meg is sütöttem, azóta sem, mostanáig. Este készítem el, és másnapig hagyom a sütõbe. Én már készítettem egy hasonlót itt , akkor több kicsi tortácskát sütöttem, habból.
Hozzávalók:
- 4 tojás fehérje
- 4 kanál cukor
- 2 kanál étkezési keményítõ
- 1 vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromlé
- 2 dl. tejszín
- málna.