Édes lepények
sponsored links
Ugyanaz a tészta, mint a sósnál, csak a só-cukor arány más.
3,2 dl langyos tej
1 tojás
2-3 ek. cukor
1 tk.só
60 dkg liszt
2,5 dkg élesztõ
10 perc elteltével, 10 dkg olvasztott vaj, lassan hozzácsorgatva.
Megint mindent a gépbe pakolok, bedagasztatom és megkelesztetem.
Mikor kész kettõbe veszem a tésztát lisztezett deszkán, egyenként jó vékonyra, tepsi hosszúságra és szélességre nyújtom, majd a bõven olajozott tepsikbe fektetem.
Jöhet rá a töltelék, ez amit itt mutatok a két klasszikus, Dédi mindig ezeket készítette, ha kimaradt tészta esetleg, akkor cikkelyekre vágta, kifliként feltekerte és bõven megcukrozta úgy sütötte meg.
Kávéhoz, tejhez isteni foszlós, kalácsszerû kifli lett.
Vagy kis pogácsákat szaggatott, lekente tejföllel, vagy a...